Ajutor umanitar din partea liceului Ady

2022. március 04.

Azi a fost despre oamenii mici cu suflet mare deoarece cel mai tânăr voluntar nu a avut nici două luni și întreaga zi a fost despre bunătatea copiilor (fara sa fi organizat ceva intenționat in acest sens)!

In prima parte am primit mai multe transporturi de donații, adunate de elevii de la Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna" Oradea și de la Ady Endre Liceum profesorii acestor școli au reușit să mobilizeze elevii care alături de părinți au făcut pachete atât de utile pentru refugiatii din Ucraina! In timp ce descărcam donațiile am primit prima cerere "personalizata" pentru un pachet de sprijin pentru o mămică și bebelușul ei care abia s-a născut, așa că în doar câteva minute voluntarii prezenți au alcătuit un pachet atât pentru mama cât și pentru bebe!

Și ce voluntari faini am avut și azi alaturi, bineînțeles au răspuns prezent în primul rând voluntarii cu vechime, am avut alaturi surorile Vincentine care ne susțin necontenit și vin cu soluții imediate, un grup de voluntari de la o alta asociație @Frends Oradea, 3 misionare din America, mame care au venit cu copilașii lor de care s-au bucurat vazandu-i implicați, tineri care au vrut să facă ceva util in timpul lor liber și i-am avut alaturi pe grup Lupisorilor de la Organizatia Nationala Cercetasii romaniei centrul local Oradea care ne-au făcut o demonstrație ce înseamnă "gata oricând" aceștia au aranjat și sortat donațiile astfel că ele sa poata fi identificate cu ușurință când ajung la destinație!

Tot azi, un grup de voluntari de la asociația SSVP - Oradea Oradea a început sortarea hainelor pentru a identifica ce nevoi nu sunt acoperite pe partea de haine și să putem sa vă transmitem în curând și vouă!

Seara, după schimbările legislative apărute, familiile rămase în vamă au fost duse, de către ONG-urile partenere spre locurile de cazare, iar la una din familii, unde copiii prezentau simptome de răceală am reușit să mediem un consult pediatric chiar la hotel, făcut voluntar de către doamna Dr. @Nyulas Roxana iar medicamentația prescrisă a ajuns in mai puțin de o ora la familie prin intermediul unui alt voluntar care a avut disponibilitate imediata pentru a le achiziționa!

Am cunoscut azi multi oameni cu suflet bun și simțim cum lumea devine mai buna cu fiecare gest de bunătate!

Vă așteptăm în continuare cu donații pe strada Nicolae Jiga Nr.62, între orele 17-21, in curând donațiile vor pleca spre cei ce au rămas în Ucraina!

Aceasta colecta este efortul comun al asociațiilor SSVP Canada , Serviciul Internațional de Salvare a Copiilor - Organizația din România- Filiala Oradea și asociația Cătunul Verde, având că scop strângerea de ajutoare umanitare pentru persoanele care au rămas în Ucraina!




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad