DT

2017. május 11.

Az Ady DT (másnéven Ady Diáktanács) tagjait nem csak az különbözteti meg diáktársaitól, hogy szorgalmasak, ügyesek, és készek a szabadidejüket feláldozni, hanem hogy mindezt önként teszik, sőt még élvezik is. Kifogástalan összhang uralkodik a minden héten megtartott gyűléseken, és kreatív ötletekben sem szenvedünk hiányt. A diáktanács olyan, mintha ők is kis részben irányítanák az iskolát. Olyasmiket tanulhatnak, amikről eddig nem is gondolták volna, hogy valaha felhasználhatják. A diáktanácsost nem kell kérni, magától is segít, legyen szó bármilyen munkáról. Ha bárki a kivételes képességű diákokat keresné az iskolánkban, akkor azt tanácsolom, hogy mindenképpen legelőször a diáktanácshoz kukkantson be.
A 2016/2017-es tanévben az elnökünk Kőrösi Kristóf (12. E), alelnökeink pedig Căuș Bianca Argentina (10. A), Madarász Ákos (11. D) és Farkas Réka (12. E).
Az egyik hagyományosnak számító programunk a minden évszakban megrendezett általában tematikus bál. Akik a társas táncok művelői és kedvelői közé tartoznak, nem hagyják ki az alkalmat, hogy kamatoztathassák tánctudásukat a bál keretein belül, és hogy egy jó estét töltsenek el barátaikkal, ismerőseikkel. A bálokon mindig kaphatóak finomságok, hogy akik elfáradtak, egyet falatozva készülhessenek fel a következő táncra. Mostanság pedig próbálunk újítani a kínálatunkon, hogy minél színesebb és változatosabb legyen eg-egy bál programja: volt már Just Dance, csocsó, de egy különleges társasjáték-szobára is volt példa. Az est végén pedig bálkirályt és bálkirálynőt is választunk az alapján, hogy ki táncolt a legtöbbet azon az estén.



Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad