Miért gyűjtsünk szelektíven?

2018. április 10.

- Azért, hogy csökkentsük a kommunális szemét mennyiségét!

Napjainkban nagyon sok hulladék keletkezik a háztartásokban. Ma Romaniában és Magyarországon egy fő egy év alatt 450 kg hulladékot „termel”, miközben az Európai Unió ajánlása 300 kg/év/fő*. Nagyon fontos, hogy csökkentsük a szeméttelepekre kerülő hulladék mennyiségét.

- Azért, hogy kíméljük a környezetünket, valamint a hulladék újrahasznosításával csökkentsük a pazarló anyagfelhasználást!

Már meglévő anyagokból hozunk létre új nyersanyagot. Ezzel csökken a gyártás energiaigénye, és csökken a környezeti ártalom. Csökkentjük az elsődleges nyersanyagok, pl. a fa felhasználását.

- Azért, hogy csökkentsük a szemétszállítás díját!

A szelektíven gyűjtött papír és műanyag csökkenti a kommunális szemét mennyiségét, és így kevesebb szemétszállítási díjat kell fizetnünk. Amennyiben ügyesen tesszük a dolgunkat, mint ahogy az elmúlt 10 évben is tettük, akkor újból nyerhetünk, és jelentős elismerésben részesülhetnek a legügyesebbek valamint az iskolánk is. Tegyük ezt most is így! (*http://www.kornyezetineveles.hulladekboltermek.hu/, www.onlinetabla.hu)

Segíts Te is nekünk: három kuka, háromfajta hulladék!
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad