A dániai FLL-robotversenyen tették próbára tudásukat az Ady-SOKK

2017. június 10.

A Dániában megrendezett európai szintű FLL (First Lego League) verseny rendkívüli és maradandó élmény volt számunkra.

Ez alatt nem feltétlenül azt értem, hogy a 119 csapatból 48.-ak lettünk, habár ez is nagy motiváció számunkra, hogy tovább fejlesszük magunkat, de én inkább az eszmei nyereségre gondolok most. A díj nem mindig kézzel fogható. A lényeg, hogy gazdagon tértünk haza, élményekkel gazdagon.

Ámulatba ejtő volt számunkra Dánia, mely teljesen más világ hazánkhoz képest. Tisztaság van, a kedvesség sugárzik mindenkiből, maximálisan megbíznak az emberekben, és civilizáltak. Az utcákon végigsétálva szebbnél-szebb épületekbe botlottunk. Sehol egy romos ház, minden részletre odafigyelnek. Hihetetlen!

A verseny ideje alatt volt időnk a többi csapattal megismerkedni, akik a világ minden szegletéből jöttek. Élvezetes volt elmélyülni más országok szokásaiba, kultúrájába. Szerintem mindenki a Legolandet meg a vidámparkot élvezte a legjobban, ahol 1-1 napot időzhettünk el… ami – valljuk be – csak egy röpke pillanatnak tűnt nekünk, egy röpke, de édes pillanatnak. Azt az élményt nem lehet szavakba önteni, át kell élni.

Sosem gondoltuk volna, hogy ilyen lehetőség adatik meg nekünk, mint a mostani: külföldön versenyezni (Aarhusban), közben életre szóló emlékeket gyűjteni. Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, akik támogattak minket.

Egy gond volt csak… tíz fős csapatunkból nem tudtak mindannyian eljönni, mert az anyagi lehetőségek korlátozottak voltak, de biztatásuk végigkísért utunkon. Mindaz, amit ott láttunk, tanultunk, közös tudássá válik a robotika szakkörösök további együttműködésében.

Bíró Ágnes, 10.E

 

Nézzék meg képeinket a megnyitóról, a verseny második és harmadik napjának eseményeiről, valamint Legolandről!




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad