Robotversenyeken remekelő Ady-sokk

2018. június 21.

A debreceni regionális versenyen elsők lettek, majd a bukaresti országos megmérettetésen is győztek, s ezzel jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek az Észtországban, Tallinnban megszervezett nemzetközi fordulón. Ezeket a versenyeket az állam nem támogatja, és már csak a regisztráció is sok pénzbe került. Vad Márta igazgatónő munkájának, a szülők áldozatának, az Alma Mater Alapítványnak,  Révai Miklós Szakkollégiumnak és a Galatea Travelnek köszönhetően a csapat mégis kijuthatott a versenyre.

Az eredetileg 8 fős csapatot 3 diák képviselte a versenyen. A csapat tagjai: Belényesi Andrea-Vivien, Birta Imola, Lélek Hunor-Kadosa, Pásztor Kristóf, Varga Márk-József, Kovács Sándor, Herman Patrik és Csányi Patrik. Tallinnba közülük Belényesi Andrea-Vivien, Herman Patrik és Kovács Sándor utazhatott az iskola képviseletében. Az út Budapesten és Helsinkin át vezetett. A versenyen 103 csapat vett részt. Az első díjat a Szlovákiából, Kassáról érkezett magyar iskola 6 fős csapata nyerte. A kassai csapat szeretettel üdvözölte a váradiakat, mivel nevük - „Ady-sokk” - alapján rájöttek: ők is magyarok lehetnek. A diákok sok élményben részesültek, megnézték a tengerpartot, az óvárost és az Észt Tengerészeti Múzeumot. Az adysok a versenyen a legjobb szelfifotó díját nyerték el.

A robotcsapat másik 3 tagja, Varga Márk-József, Silaghi Dávid és Herman Patrik részt vett a bukaresti WRO (World Robot Olympiad) versenyen, őket Dobre Katalin tanárnő kísérte el. Ezen a versenyen 4. helyezést értek el.

Pásztor Kristóf, Csányi Patrik és Kovács Sándor részt vett a tatabányai WRO (World Robot Olympiad) versenyen, ahol 4. helyezést értek el.

A csapatok felkészítő tanára Kotró László-Lehel informatikatanár. A rengeteg idegesség, az utazások megszervezése nem volt hiábavaló, mert a tanulók egy életre szóló élményben részesültek és megtanulták, hogy csak a kitartó, szorgalmas munkának van jó eredménye.

 

 

A csapat eredményeiről a helyi sajtó is elismeréssel tudósított.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad