Bemutató-vita a IX.-eseknek

2018. október 11.

2018. október 11-én a nagyváradi Ady Endre Líceum 99-es termében 7 vitakörös vitabemutatót tartott az újonnan érkezett IX.-es tanulóknak. 

Az idei év bemutató vitájának tételmondata “Óvszer-automatákat kellene telepíteni az iskolák területére.” volt. Annak ellenére, hogy a téma tabunak számít, diákjaink megtörték a jeget és nyíltan beszéltek róla. Rengeteg elgondolkodtató érvet és ellenérvet hallhattunk az állító, illetve a tagadó csapat részéről is. A közönség érdeklődve hallgatta a bemutatót, ízelítőt kapva a Karl Popper vitaformátumban történő disputázásból.

A vitások idén is ügyesen utánaolvastak a tételmondathoz kapcsolódó tényeknek és bizonyítékokat találtak annak alátámasztására és cáfolására is.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad