Hajdúböszörményi disputások Nagyváradon

2018. december 12.

2018. december 7-én az adys vitakörösök disputa-napot szerveztek a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium diákjaival. A barátságos mérkőzések a nagyváradi Ady Endre Líceumban zajlottak Karl Popper formátumban, témájuk "A reál tantárgyak fontosabbak, mint a humán tantárgyak" volt. 

A két vita során a disputások váltogatták szerepeiket, egyszer állító oldalt, másszor tagadó oldalt képviselt mindkét disputakör. A második vitára egy osztálynyi diáknak (X. A) is lehetősége nyílt beülni, így a vita befejeztével hangot adhattak a tételmondat kapcsán bennük felmerült gondolatoknak és a vitával kapcsolatos véleményüknek. A vita során Horváth Gizella, iskolánk vitakörének alapítója bíráskodott. Az adys vitakörösök szépen szerepeltek, méltó ellenfeleik voltak a hajdúböszörményi csapatoknak. Ezt követően a diákok sétáltak a Kanonok-soron és meglátogatták a bazilikát, valamint annak múzeumát.

A találkozó jó hangulatban zajlott, s hasonló napra várják vitásainkat Hajdúböszörménybe. 




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad