Zabhegyezősök Csodaországban

2018. november 24.

November 24-én a Nagyváradi Zabhegyező fergeteges kalandra várta a gyerekeket Csodaország világába. A késő őszi programnak mint mindig, most is az Ady Endre Líceum szolgált helyszínéül.

A játékos délelőttre ellátogató több mint 100 gyereket különböző kézműves tevékenységek, arcfestés, sok játék és tánc várta.

A történet szerint, Alíz haza kellene jusson, hisz tea idő van és a Kalapos segítségét kéri. Az közli vele, hogy a térkép szétszakadt, elveszett és csak akkor tud hazajutni ha újra előkerülnek a darabjai. Ebbe a gyerekek segítségét kértük, hisz ha minden állomásnál játszanak, térkép darabokat gyűjthetnek.

Ám ahogy a térkép meglett, rossz kezekbe került, mert a Vörös királynő nem akart segíteni Alíznak. A gyerekek fehér rózsákért kellett játszanak az állomásoknál ahhoz hogy a Vörös királynő visszaadaja Alíznak a térképet. Végül persze a jó legyőzte a rosszat, Alíz hazajutott tea időre, a gerekek pedig cukorka jutalomba részesültek.

Minden eseménynek és játéknak amit szervezünk meg van a saját keret meséje, így a játék nem egyszerű időtöltés, hanem egy jó cél érdekében történik. Ezzel próbáljuk a gyerekeket a jóra ösztönözni. A világ alapvetően jó, de néha segíteni kell hog jobb legyen.

A program lefolyásáért és jó hangulatáért 50 ügyes önkéntes felelt,akik néhány óra erejéig magukkal ragadtak kicsit és nagyot egy olyan világba, ahova jó visszatérni.

Szeretettel várunk mindenkit a következő rendezvényünkre is!

 




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad