"Reading a Painting" - rendhagyó angolóra a múzeumban

2019. február 14.

Január 29-én került sor a Creative Speaking című projekt újabb tevékenységére, Fazekas Csilla-Anikó és Koszta Gyöngyi-Kinga angoltanárnők vezetésével. Ebben a tanévben a tevékenység a művészetek felé irányul, ezért is a címe:  Reading a Painting. Az eseménynek a nagyváradi Körösvidéki Múzeum adott otthont.

A tevékenységben a 10. A, D, E és F osztályokból a téma iránt érdeklődő diákok vettek részt.

A választott festmény ( Paul Fux, Open Cage, 1963) ihlette beszélgetést az Emanuel Egyetem diákjai vezették, különböző kérdésekkel vezetvén rá a középiskolai diákokat a festmény mondanivalójára, illetve bátorítván őket arra, hogy a „ vászon mögé” lássanak. A festmény alapjául a holokauszt történései szolgáltak, valamint a szabadság iránti vágy kifejezése.

A diákok aktívan és lelkesedéssel vettek részt ezen a más helyszínt és módszereket igénylő, rendhagyó angolórán.

Zárásképpen a házigazdák végigkalauzoltak minket a múzeum időszakos tárlatain, ahol rácsodálkozhattunk a régmúlt idők játékaira és a Renoir-lenyomatokra.

Felbuzdulva a tevékenység sikerén, azzal búcsúztunk házigazdáinktól, hogy visszatérünk még.

 

Fazekas Csilla, Koszta Gyöngyi




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad