Neveljük boldogságra is a gyerekeket!

2019. június 20.

A Boldogságóra a pozitív pszichológia kutatásain alapuló élménypedagógiai program, mely a negatív gondolkodásmódon szeretne változtatni, és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében, olyan vezérfonalat adva a kezükbe, aminek segítségével könnyebben néznek szembe az akadályokkal, és fejlődik a boldogságra való képességük.

A Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Ilyen témák pl. a hála, az optimizmus gyakorlása, a kapcsolatok ápolása, boldogító jócselekedetek, célok kitűzése és elérése, apró örömök élvezete, megbocsátás, testmozgás, stb.

A tudományos módszer segítségével a diákok bizonyítottan magabiztosabbak, kitartóbbak lesznek, észreveszik az élet szépségeit és az örömteli pillanatokat; a mindennapi kihívásokat megoldandó feladatként kezelik. Mindezek mellett eredményeik is javulhatnak.

„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.” (Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Jobb Veled a Világ Boldogságóra program fővédnöke, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta)

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben részt szeretne venni a Boldogságóra programban. Pályázatunkhoz egy egyéni alkotásokból összeálltott montázst is csatoltunk: a témára való ráhangolódásképpen a csoport tagjai egy-egy puzzle-sablonra készítettek rajzot arról, hogy számukra mit jelent a boldogság.

 

 




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad