Életmentő versenyen az adysok

2019. október 28.

A Bihar megyei SMURD a tanfelügyelőség együttműködésével szervezte meg a GO FOR LIFE elnevezésű elsősegélynyújtó tanfolyamot és versenyt. Az egy hónapig tartó gyakorlati képzésen kilenc-tizenkettedik osztályos tanulók vehettek részt, akiket orvosok és önkéntesek készítettek fel. A kurzus végeztével a részt vevő diákok ötfős csapatokba szerveződve mérték össze megszerzett ismereteiket.

Az életmentők versenyére összesen 45 csapat nevezett be, a döntőre október 27-én került sor. A részt vevő csapatoknak 9 helyszínt kellett bejárniuk, és mindenhol egy-egy feladat várta őket. Számot kellett adniuk arról, hogy mit kell tenni abban az esetben, ha valaki félrenyelt, közlekedési balesetet szenvedett, hogyan kell a sérültet hordágyon rögzíteni, stabil oldalfekvésbe helyezni vagy újraéleszteni. Ezek mellett a csapatok kvízkérdésekre válaszoltak, és a tűzoltósági tömlő használatát is be kellett mutatniuk. Iskolánkat két, tizenegyedikesekből álló csapat képviselte a versenyen. A “Deady” legénységét Bíró Timea Ingrid, Kapalai Gergő Márk, Lubiánker Dóra Imola, Nyiri Stefánia Zsófia, Perei Ágnes alkotta, míg a “PAS” tagjai Bede Ákos Máté, Drăgan Anna Noémi, Kovács Erika Katalin, Majercsik Szilárd Attila, Rist Nóra voltak. A maximális 81 pontból a Deady 75,5 pontot ért el, a PAS pedig 69,25 pontot teljesített.

Gratulálunk a tanulóinknak az elért eredményhez, továbbá köszönjük dr. Berbosz Ingrid és a szervezők színvonalas munkáját!

Puskás Ágnes




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad