Gloria Victis Emlékünnepség és Ifjúsági Találkozó

2019. október 23.

Mint minden évben, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum diákjai az idén is részt vettek az október 22-23. között Budapesten, a Rákóczi Szövetség által szervezett Gloria Victis 1956- os Emlékünnepségen és Ifjúsági Találkozón.

A két napos program nagyon színes volt: volt benne dunai hajózás, emlékünnepség a Műszaki Egyetem aulájában, de a legnagyobb élmény a fáklyás felvonulás volt. Több ezer fiatal együtt vonult a Bem térig, ahol az ünnepi beszédek után koszorúzásra került sor. Az ünnepség Csík János és barátainak alkalomhoz illő koncertjével zárult. Ezután a MOM Sportközpontban részt vettünk a Rákóczis Légy-Ott! középiskolás találkozón, ahol a Bagossy Brothers Company is fellépett.

A program második napján, a Műszaki Egyetemen megnéztük a Néma forradalom című filmet, amelyen jelen volt Karsten Köhler. A film az általa és barátai által megélt eseményeket mutatta be. Filmvetítés után Köhler úr válaszolt a hozzá intézett kérdésekre. Ezt követően közös ebédre került sor.

Az események lezárultával indultunk haza, nagyon sok jó élménnyel gazdagodva.

Suta Krisztina 12.A




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad