100 hang Mózes Terézért

2019. november 07.

Századik életévét tölti ma Mózes Teréz: a magyar műtörténész, néprajzkutató, a történettudományok doktora Szilágysomlyón született 1919. november 6-án.

A Nagyváradi Zsidó Történeti Múzeumban a születésnap alkalmából 100 hang Mózes Terézért címmel ünnepséget szerveztek. A rendezvényen Az emlékezés nagykövetei című programban részt vevő diákok száz részletet olvasnak fel Mózes Teréz Bevérzett kőtáblák című emlékiratából.

Iskolánkat képviselték: Harsányi Edina, Hollo Blanka, Nagy Kira, Nagy Kincső, Papp Zsanett, Pop Máté, Drăgan Ana és Floricel Ingrid - Ardelean Klementina történelemtanár kíséretében.

https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-5-19-48/100-de-voci-la-100-de-ani-tereza-mozes-supravietuitoare-a-holocaustului-a-vorbit-din-israel-cu-elevii-oradeni-adunati-sa-o-sarbatoreasca-la-muzeul-evreilor-foto-video-152611.html?fbclid=IwAR3jx1oll9tR7mHhpQfWojRxIcemoCmFfSHqqFU2JFcGmTshQ0DCTm7ek-M




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad