Jótékonysági táncest volt Claudiáért

2019. november 16.

Jótékonysági táncestet szerveztek szombat este az Ady Endre Elméleti Líceumban: az esten befolyt összeget Duma Claudia, az iskola – ritka betegségben szenvedő – diákjának további gyógykezelésére fordítják.

 

Az este hét órától kezdődő táncesten a megjelenteket Vad Márta iskolaigazgató köszöntötte, elmondva: Claudián egész évben igyekeztek segíteni, ennek okán is köszönet illeti mindazokat, akik a maguk módján valamiképpen segítettek, köztük a zenészeket (Retro Band), akik térítésmentesen léptek fel. „Nagyon jó megtapasztalni azt, hogy mennyien tudunk megmozdulni, ha szükség van rá” – jegyezte meg. Claudia két csontvelőátültetésen van túl, az első sajnos nem sikerült, újra kellett kezdeni a kemoterápiát, a második transzplantáció két százalékos eséllyel indult, és ez lett sikeres – mondta el a továbbiakban a lány nagynénje, aki hozzátette: a teljes felépülés további egy évet vesz igénybe. „Bár nagyon le van gyengülve, az a fontos, hogy él, közöttünk van” – tette hozzá. A család nevében köszönetet mondott az iskolának, a szülőbizottságnak és a zenészeknek. Az est megnyitóján a tanári kar kórusa egy dallal készült Claudia számára, majd az iskola diákjai táncprodukcióikkal nyitották meg az éjszakába nyúló jótékonysági, batyus táncestet.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/11/17/jotekonysagi-tancest-volt-claudiaert.biharinaplo




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad