A 5.A osztály Mátyás király udvarában

2019. december 05.

A Nagyváradi Városi Múzeumban nyílt meg az a kiállítás, amely az „igazságos király” méltán híres középkori udvarába kalauzolja az érdeklődőt háromdimenziós alakok által. A tárlat nem szokványos módon mutatja be a középkor világát, a központi szereplő természetesen a sokoldalú, reneszánsz ember prototípusa, Mátyás király. A kiállítás kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes: az odalátogató ötödikesek egy interaktív szobát vehettek birtokukba. 

 

A kiállításon bemutatott figurákat öt tematikus csoportba sorolták: humanizmus - vallástudomány; művészetek; építészet, szobrászat, festészet; háborúk és Fekete sereg; királyi udvar és diplomácia a középkorban, valamint zene és szerelem. A 5.A osztályt  Ardelean Klemetina és Czirják Enikő tanárnők kísérték el.



Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad