Ha a diák dönti el mikor szeretne versenyezni... Angol nyelvű kreativitásverseny

2020. március 08.

A Partiumi Keresztény Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Kara által meghirdetett kreatív írás versenyen kitűnő eredménnyel szerepeltek az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai. A versenykiírás alapján a versenyzőknek egy saját verset vagy novellát kellett beküldeniük angol nyelven, aminek az egyetlen megadott követelménye a YOU & ME témakör volt. Az öt díj közül hármat iskolánk IX. és X. osztályos diákjai kaptak meg: az első díjat megosztottan Rázmán Attila Botond (IX.E) és Szilágyi Panna (X.D), a harmadik díjat pedig Szakács Ágnes (X.D) hozta el. Botond “My War” és Panna “Soulmates” című verse, továbbá Ágnes “You and Me” című novellája nemcsak kitűnő angol nyelvtudásukról tanúskodik, hanem tehetségükről és kreativitásukról is. A diákokat tanáraik, Koncz Brigitta és Nonn Andrea támogatták munkájukban.

A nyertesek a pénteken (március 6.) szervezett nyílt napon vehették át díjaikat, amikor Koncz Brigitta tanárnő kíséretében egy nagyon élvezetes foglalkozáson vehettek részt  a 12.D osztály diákjaival együtt. Nagy büszkeséggel tölt el mindannyiunkat, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem tanárai nagyon elismerően beszéltek az adys diákok angol nyelvtudásáról. Hiszem, hogy a diákoknak a legnagyobb segítség a tanulásban a bátorítás, és ezek a gyerekek nagyon megérdemlik a dicséretet.

 

Koncz Brigitta

https://www.partium.ro/hu/hirek/creative-writing-contest

https://www.facebook.com/English-Department-Partium-Christian-University-Nagyv%C3%A1radOradea-376375239193447/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBCpSHBsSXn_l_vL69EfLhPH6VQWYPphLRpIhN-d7rs_1vF5j4CrfjzRiNGxHbjay21lmolohVlicf2

 

Koncz Brigitta
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad