Idén is jutalmazza a pedagógusokat és a diákokat a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége

2020. november 09.

Idén is jutalmazza a pedagógusokat és a diákokat a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. Az RMPSZ szaktestületei úgy döntöttek, hogy bár számos tantárgyverseny elmaradt, és a pedagógusok szakmai megnyilvánulásait, lehetőségeit is korlátozta a világjárvány, mégis jutalmazza az elmúlt tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért diákokat, illetve a pedagógusok számára kétévente meghirdetett Apáczai-díjra beérkezett tudományos munkákat.

 

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Országos Elnöksége a Bolyaiak szellemisége jegyében 2008-ban hozta létre a Bolyai Farkas-díjat a matematika terén kiemelkedő eredményeket elért középiskolás diákok jutalmazására. A kitüntetés, hasonlóan a Kós Károly-díjhoz, emlékéremből, oklevélből és pénzjutalomból áll, amelyet országosan évfolyamonként egy-egy diák nyerhet el. Az előző tanévben matematikából elért összesített eredmények alapján 2020-ben Bolyai Farkas-díjjal jutalmazták a 11. osztályosok közt Árva Norbert Ákost, az Ady Endre Elméleti Líceum diákját, akinek felkészítő tanára Báthori Éva.

 

A megye legjobb IX., X., XI. és XII. osztályos tanulója címre, azaz a Mákvirág-díjra azon középiskolás diákok pályázhattak, akik kiemelkedő eredményeket értek el tantárgyversenyeken, kulturális és sportrendezvények díjazottjai, valamint példás magatartású tanulók. A tanulók a díjra megyénként pályázhatnak és elérhetik a bronz, ezüst, arany és gyémánt fokozatokat, aszerint, hogy a pályázó diák egyszeri, kétszeri, háromszori vagy akár négyszeri kitüntetett. Az elismerés odaítélésének szempontjai a kiváló tanulmányi eredmények, hazai és nemzetközi versenyeken, iskolán kívüli tevékenységeken, kulturális tevékenységeken való részvétel, valamint a jó magaviselet. Bihar megyéből bronz fokozatot érdemelt Bodnar Mónika-Brigitta (Ady Endre Líceum), Kun Édua Boróka (Ady Endre Líceum), Divin Judit (Ady Endre Líceum) és Bodi Mátyás László (Művészeti Líceum).

 

https://www.erdon.ro/kozelet/helyi-kozelet/apaczai-dijban-reszesitettek-a-nagyvaradi-szuletesu-kormanyos-laszlo-tortenelemtanart-3280249/




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad