Mindörökké adysok: Demkó Szekere Zsuzsa

2022. május 24.

Demkó Szekere Zsuzsanna vagyok és 1982 és 1987 között tanítottam az akkori 5. számú ipari líceumban németet és magyar irodalmat. Sok kihívás és szakmai siker volt osztályrészem. 
Itt is érettségiztem 1972-ben. Kiváló tanáraimmal együtt is taníthattam.
 
Az első kép története: A kötelező katonai gyakorlati nap után összeterelték az ifjúságot egy kis előadásra! Mindenki katonaruhában. Még az egyetemen 1972 után egy ideig viselni kellett. Biztos többen emlékszünk még erre. A kor jeles költője, Horváth Imre olvasott fel verseiből. Mellette egyik oldalon a jeles színész, Hajdú Géza, a másik oldalon a mindenki által elismert magyartanár, apósom, Demkó László ül. Mellette talán Bathó Ida művésznő.  
 
A második képről: ők az osztályom. Ipari szakközepesek voltak az 5. számú Ipari Líceumban. Fémforgácsolók talán? Sajnos a pontos évszám nincs rajta. Néhány név talán segít a felkutatásban: Kincs Gyula, Szentjobbi Irén, Lázár János. Máté Zsolt.
.



Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad