ADY 250: Szülői bál

2022. május 16.

Az idei, a 23. szülői bál nemcsak azért volt különleges, mert az Ady 250 eseménysorozatának része volt, hanem azért is, mert a meghívottak között ott voltak a nyugdíjas tanáraink is, azok, akiknek munkája hozzájárult ahhoz, hogy az Ady Endre Elméleti Líceumban mindig minőségi oktatást kapjanak az ide járó diákok. Az ünnepséget Vad Márta igazgató asszony nyitotta meg, akinek köszöntése után két pedagógusi érdemoklevél átadása következett: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának képviselőjétől, Demeter Katalin konzultól András Emese és Antal Károly nyugalmazott tanárok vehették át az elismerést.

Majd a diákok vették birtokba a színpadot: a Csillagocska zenekar főként adys diákokból álló tagjai füzesi dallamokat játszottak, majd néptáncosaink mezőségi táncokat mutattak be. Végül meglepetés-műsorszámként a tanárok kórusa szórakoztatta a közönséget. Ezt követően a kötetlen beszélgetésre, jókedvű falatozásra vonultak el a vendégek az erre a célra megterített osztálytermekbe. Az est folyamán lehetőség nyílt tombolajegyek vásárlására, az osztályok egy-egy anyukája által készített tortaköltemények megcsodálására, illetve megkóstolására is, és nem utolsósorban a felszabadult táncra, szórakozásra.

Az est megszervezéséért köszönet illeti a szülőbizottság tagjait, akik fáradhatatlanul tevékenykedtek azért, hogy mindenki számára kellemes élményt jelentsen a hajnalig tartó báli mulatság. 

Kirkósa Enikő




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad