A 11.C osztály a Gránátalma Patikatörténeti Múzeumban

2023. május 04.

Az Iskola másként- hét utolsó napján a 11. C osztály tanulói interdiszciplináris tevékenységen vettek részt. Puskás Ágnes biológiatanárnő  múzeumlátogatást szervezett a Gránátalama Patikatörténeti Múzeumba, és Stoicu-Crisan Renáta némettanárnő kísérte el a diákokat. 

Az eseményen a diákok érdekes információkkal gazdagodtak a patika megnyitásának háttértörténetéről, az egyes termek funkcióiról, a bútorzat restaurálásáról, valamint a kiállított tárgyakról is. Az interaktív tárlatvezetésen lehetőség nyílt egy korhű gyógyszer elkészítésére, a résztvevők megfigyelhették a kúpok készítését, de hasznos adatokat tudhattak meg a gyógynövények begyűjtéséről és feldolgozásáról is. A diákok számos kérdéssel bombázták a tárlatvezetőt, és azt is sikerült megbeszélni, hogy a német nyelv ismerete a gyógyszerek készítésében és a betegségek kezelésében is igen fontos volt. 

Köszönjük a hasznos és érdekes tárlatvezetést!




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad