Információk az angol nyelvű képességfelméréssel kapcsolatban nyolcadikosok számára

2023. május 11.

Azoknak a VIII. osztályos diákoknak, akik az induló IX. intenzív angol osztályainkba szeretnének bejutni az Ady-líceumba, ajánlott, hogy vegyenek részt a nyelvi kompetencia felmérésen (ismertebb nevén bilingv vizsga). 

Akinek sikeres (admis) a felmérése, elsőbbséget élvez a matek - info - intenzív angol, illetve a természettudományok - intenzív angol osztályokba való bejutáskor.

Fontos! Ez a felmérés nem kötelező, de a matematika - informatika intenzív angol, és természettudományok - intenzív angol osztályba való bejutáshoz feltétlenül szükséges a sikeres (admis) felmérés!

 

Az angol felmérés menetrendje: 

· 2023. május 10–12.: A saját iskola titkárságáról ki kell kérni a Beiratkozási lap mellékletét (Anexă la fișa de înscriere)

· 2023. május 15–16.: beiratkozás  a felmérésre a melléklettel, a vizsga helyszínén (Eminescu-líceum)

· 2023. május 19.: képességfelmérés angol nyelvből.  Aki eléri a 6-ost, megkapja az ADMIS-t.

· 2023. május 22.: eredményhirdetés

A mellékletet vissza kell igényelni az Eminescu líceumból, majd le kell adni a saját iskola titkárságán. Fontos! Egy másolatot be kell majd tenni a beiratkozó dossziéba.

A Bölcsődepedagógus/ tanító – óvodapedagógus szakokra való beiratkozáshoz nem feltétlenül szükséges az angol képességfelmérés.

Hasonlóan a filológia osztályba való bejutáshoz sem feltétlenül szükséges az angol képességfelmérés.

Egy tételsor minta az angol képességfelméréshez: Angol_kepessegfelmero_tetelsor

 

Sikeres felmérést és felvételit kívánunk a VIII. osztályos diákoknak!




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad