A 12.C osztály Maturandus-ünnepsége

2017. január 26.

Nagy cirkuszt csapott január 26-án az iskola 12. C osztálya - ezt természetesen a lehető legszerethetőbb értelemben, ugyanis a cirkusz világa köré épült műsoruk.

 

Kanyargós vándorútjuk Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának színein keresztül vezetett, ezeket különböző próbatételek (és Lucifer kihívásai) tarkították: piramist kellett programozzanak, komoly érvekkel és találós kérdésekkel kellett elnyerjék társulatuk tagjait tanáraiktól - és ezt néha bizony németül. 

 

A rövid, pörgős jelenetek mellett a látvány se volt utolsó: színes, festett kellékek díszelegtek minden második sarokban. A műsor fénypontjaként berobogott a színpadra egy krémszínű Dacia is, a közönség (és a függönyön tátongó lyuk) legnagyobb örömére. 

 

Egy pillanatig sem kellett félteni a C(irkusz) tagjait, büszkén táncolták át az eléjük gördülő akadályokat, és egyikőjük sem végezte a cirkuszi tigris ebédjeként. 





Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad