Vidám versmondóink az országos döntőben

2017. március 06.

A Vidám versek versmondó versenyének három megyei továbbjutója közül ketten adysok. Az 5-6.-osok kategóriájában a hatodikos Guba Áron Máté, a 7-8.-osok kategóriájában pedig a nyolcadikos Kapalai Gergő lett a legjobb. Nekik lesz majd alkalmuk szép és kifejező szövegmondásukat újra bizonyítani a szatmári döntőben.

A döntőig két rostán is át kellett menniük a versenyzőknek. Az egyik a váradi N. Bălcescu Általános Iskolában megrendezett körzeti forduló volt, ahonnan, 45 versenyző közül,  kilenc váradi versmondó jutott tovább a megyei szakaszra. A Mihályfalván megrendezett megyei döntőben összesen 42 diák vett részt, közülük került ki az a három versenyző, - köztük Áron és Gergő -,  akik az ország legjobb vers-és prózamondóival mérik össze majd tehetségüket Szatmáron. Sok sikert kívánunk nekik!




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad