Megyei szintű papírgyűjtési verseny

2017. május 03.

Május 3-án került sor a Bihar megyei Tanfelügyelőség, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Környezetvédelmi Hivatal, a Környezetvédelmi Felügyelet és az Eco Bihor vállalat által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére.

Az ötödik alkalommal meghirdetett gyűjtési akció február 6. - április 14. között zajlott, célja pedig a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése volt. Az Ady-líceumban zajló papírgyűjtési akciót Puskás Ágnes, Takács Péter és Ambrus L. Attila tanárok koordinálták.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a nagyváradi Polgármesteri Hivatal nagytermében került sor. A megmérettetésen összesen 25 tanintézmény 12 ezer diákja vett részt, nem csak Nagyváradról, hanem az egész megyéből. Az iskolák és óvodák sorrendbe állításakor nem csak az összegyűlt papírmennyiséget, hanem az intézménybe járó gyerekek létszámát is figyelembe vették. Így a végső sorrend az egy főre eső leadott papírmennyiség alapján alakult ki. A kampány során összegyűlt 50 tonnányi újrahasznosítható papírhulladékból mintegy 21 tonnát az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai, ezek szülei és az itt tanító tanárok adták le az Eco Bihor hulladékválogatójában, kiérdemelve ezzel az első helyezést.

ISKOLÁN BELÜLI HELYEZÉSEK

Május 11-én sor került az iskolai szintű eredményhirdetésre is, ahol a legtöbb papirt összegyűjtött osztályokat és az 500 kg-nál nagyobb mennyiséget leadott diákokat díjazták. Az iskola dísztermében megrendezett eseményen részt vett a tanintézmény vezetője, Vad Márta igazgatónő is.

Rövid bevezető után Ambrus L. Attila azoknak a diákoknak adta át a jól megérdemelt díjakat, akik 500 kg-nál nagyobb mennyiséget adtak le a papirgyűjtés során. A képzeletbeli dobogó első-, második- és harmadik fokára Bődi Csenge (10.D), Rikk Dávid (7.B) és Cser Noémi (7.B) állhatott. Őket követték: Szellő Enikő (11.A), Szellő Fanni (6.A), Emődi Márton (7.A) és Kéri Szabolcs (10.B).

Az osztályok rangsorában a legeredményesebb a 7.B osztály volt (osztályfőnök: Nonn Andrea), a második helyen a 7.A végzett (osztályfőnök: Sarkadi Viktória), a harmadik helyet  pedig a 9.A osztály érdemelte ki (osztályfőnök: András Emese).

Köszönjük az iskola diákjainak, a szülői közösségnek és a tanároknak az iskola melletti elkötelezettséget, amely környezettudatosságról tett tanúbizonyságot.

 

Ambrus L. Attila

Puskás Ágnes

Takács Péter




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad