Író-olvasó találkozó

2017. november 09.

Különleges élményben lehetett része annak  a mintegy hatvan diáknak, aki november 9-én az Ady -líceum könyvtárában kortárs írókkal-költőkkel találkozott.

Az E-MIL (ERDÉLYI MAGYAR ÍRÓK LIGÁJA) őszi felolvasó körútjának egyik helyszíne a mi iskolánk volt. Diákjaink már elég rutinosak a klasszikusokkal való találkozásban, de a Karácsonyi Zsolt, Papp Attila Zsolt, Serestély Zalán és Goron Sándor alkotta különítményben nem volt semmi szoborszerű. A vendégek sorra felolvasták néhány írásukat, amik a mai világ életérzéseit mai nyelven fogalmazták meg. Ezután rövid beszélgetés következett. Volt, aki arról érdeklődött, hogyan válhat ma valaki költővé. Volt, aki furcsállta azt a  perspektívát, amit a felolvasott írások nyitottak a világunkról. Ami a mindennapi életben megszokottá vált, ezáltal  természetesként hat, művészi megfogalmazásban már megdöbbentő.

Sajnos, bár érdeklődés lett volna, a csengő véget vetett a további beszélgetésnek.

                                                                                                                                                                                                                                                                 András Emese

 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/11/09/irodalmi-felolvasas-az-ady-endre-liceumban.biharinaplo

 




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad