Megyei szintű papírgyűjtési verseny

2017. november 29.

November 24-én került sor az Eco Bihor KFT, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Bihar megyei Tanfelügyelőség, a Környezetvédelmi Hivatal és a Nemzeti Környezetvédelmi Gárda Bihar megyei kirendeltsége  által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére.

Az ötödik alkalommal meghirdetett gyűjtési akció október 9. és november 17. között zajlott, célja pedig a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése volt. Az Ady-líceumban zajló papírgyűjtési akciót Ambrus L. Attila, Puskás Ágnes és Takács Péter  tanárok koordinálták.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Trade Centerben került sor. A megmérettetésen összesen 30 tanintézmény vett részt, nemcsak Nagyváradról, hanem az egész megyéből. Az iskolák és óvodák sorrendbe állításakor az összegyűlt papírmennyiséget és az intézménybe járó gyerekek létszámát is figyelembe vették. Így végül két kategóriában hirdették ki a győzteseket.  A kampány során összegyűlt 61 tonnányi újrahasznosítható papírhulladékból mintegy 15 tonnát az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai, ezek szülei és az itt tanító tanárok adták le az Eco Bihor hulladékválogatójában, kiérdemelve ezzel az első helyezést az egy tanintézmény által leadott  legnagyobb mennyiség kategóriájában.

 

ISKOLÁN BELÜLI HELYEZÉSEK

November 29-én iskolánk dísztermében a legtöbb papírt összegyűjtött osztályokat és a legnagyobb mennyiségeket leadott diákokat díjaztuk. Az eseményen részt vett tanintézményünk vezetője, Vad Márta igazgató asszony is.

Rövid bevezető után Ambrus L. Attila azoknak a diákoknak adta át a jól megérdemelt díjakat, akik 500 kg-nál nagyobb mennyiséget adtak le a  verseny során. A képzeletbeli dobogó első, második és harmadik fokára Rikk Dávid (8.B), Veres Vivien (9.E) és Kovács Gergő (11.D) állhatott.

Az osztályok rangsorában a legeredményesebb a 10.F osztály volt (osztályfőnök: Ambrus L. Attila), a második helyen a 8.B végzett (osztályfőnök: Nonn Andrea), a harmadik helyet pedig a 9.E osztály érdemelte ki (osztályfőnök: Puskás Ágnes).

Köszönjük az iskola diákjainak, a szülői közösségnek és a tanároknak az iskola melletti elkötelezettségét és környezettudatosságról tett tanúbizonyságát.

 

Ambrus L. Attila

Puskás Ágnes

Takács Péter




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad