Nagyszerű eredmények a magyar tantárgyverseny országos szakaszán

2018. április 11.

Kitűnően szerepeltek diákjaink a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán, Nagyenyeden. Az április 5.és 7. között zajló versenyen Kurucz Csenge (10.E) és  István Zsuzsa (11.A) második díjas lett, Szabó Kincső (8.B) pedig harmadik díjjal tért haza. Különdjat Rázmán Botond (7.B) és Baranyi Tünde (9.D) kapott. Felkészítő tanáraik: Ferkő Emília, Kirkósa Enikő és Sarkadi Viktória.

A dobogós helyezettek egyben Románia 24 fős olimpiai csapatának tagjai is a nemzetközi döntőben, melyre ezúttal április 19. és 22. között kerül sor, Székelyudvarhelyen. Itt képviselik  majd nemcsak az országot, hanem Nagyváradot és- természetesen- az iskolát is.  A versenyzőknek a tananyagban nem szereplő irodalmi műből kell készülniük, a felkészülési idő alatt ezt a művet kell kiolvasniuk, és több lehetséges szempontból tárgyalniuk, értelmezniük, elemezniük.  Ugyanakkor a megmérettetés szóbeli részére egy választott  lírai alkotással is készülniük kell. 

Gratulálunk nekik a remek szereplésért, és hasonlóan szép eredményeket kívánunk a megmérettetés utolsó szakaszán is! 

 

http://www.erdon.ro/dijakkal-jottek-az-irodalmi-tantargyversenyrol/3833086




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad