SPEAK OUT, avagy legyünk angolul (is) kreatívak!

2018. április 19.

Idén április 19-én rendezték meg a SPEAK OUT angol nyelvű monológ- és kreativitásverseny megyei szakaszát. Mint minden évben, idén is a Megyei Könyvtár amfiteátruma adott otthont a megmérettetésnek. A verseny két kategóriában zajlott: kreatív írás és monológverseny, természetesen mindez angolul.

A monológverseny kiindulópontja idén az 5-8.-osok számára a következő idézet volt:

és a 9-12. osztályosoknak:

A mononológversenyen az  angoltanárokból és egy színészből álló szakmai zsűri 54 jelentkezőből választotta ki azt a 4-et, aki Bihar megyét fogja képviselni az országos szakaszon.

 

Iskolánkat Bodnár Dániel (5.B), Kiss Botond (7.B), Birta Vivien (10.D), Fechete Tibor (10.E) és Bíró Ágnes (11.E) képviselték a monológversenyen.

 

Az adysok most sem jöttek haza üres kézzel: kreatív írás kategóriában Pozsár Cynthia Medea (5.B) és Nandrean Dominic (6.B) dicséretben részesült.

 

 A monológversenyen Birta Vivien dicséretet kapott, Bíró Ágnes megyei III. helyezést ért el, míg Fechete Tibornak tovább drukkolhatunk az országos szakaszon, ugyanis  Bihar megyét fogja képviselni a 9-10.-esek között!

 

 Gratulálunk a szép eredményekhez!

 A verseny hangulatáról a fotók sokat árulnak el......




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad