Tapasztalatcsere cseh és szlovákiai magyar diákokkal

2018. május 09.

Május 9–12. között a 10.E osztály néhány diákja osztályfőnökükkel, Nagy Zoltán tanár úrral útnak indultak a szlovákiai település, Cingov felé, hogy részt vegyenek egy felejthetetlen iskolatalálkozón. A résztvevők: az Ady-líceum képviselőin kívül egy csehországi iskola, a Soukromá střední průmyslová škola Břeclav, és egy szlovákiai iskola, a Súkromná stredná odborná škola – Magán Szakközépiskola, Sládkovičovo – Diószeg  diákjai, akik már régóta kedves ismerősök.

A megérkezés után ismerkedésre került sor a magyar, szlovákiai magyar és cseh diákok között.

Első nap túrára indultak az adysok a szlovák paradicsomba (Slovenský raj – Szlovák Nemzeti Park). Gyönyörű helyeket jártak be és hegyeket másztak meg.

Második nap városnézésre került sor, iskolánk diákjai Szepesiglóra látogattak el.

Rengeteg élménnyel és emlékkel gazdagodva vettünk búcsút egymástól a harmadik napon. Reméljük, hogy jövőre újra megismételődik ez a rendkívüli kirándulás.

Papp Zsófia, 10.E




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad