Beszámoló egy bécsi és balatoni osztálykirándulásról

2018. szeptember 03.

          2018. július 9-én, hétfőn, Vári-Nagy Enikő osztályfőnöknőnk és Buna Boglárka tanárnő kíséretében 6 napos osztálykirándulásra indultunk, amiből négy napot Bécsben, kettőt pedig a Balatonon, Fonyódon töltöttünk.

          A korai indulás és a majdnem fél napot magába foglaló utazás ellenére mindannyian – mind a tanárok, mind a diákok – készen álltunk egy  délutáni sétára Bécs belvárosában. Ez nem tartott sokáig, de arra épp elég volt, hogy rácsodálkozzunk a város gyönyörű épületeire, és hogy fagyizzunk egyet a központban.

          Másnap metróval kimentünk Schönbrunnba, ahol a napunk felét a látványos Sissi-kastélyban és a kastélyparkban, másik felét az állatkertben töltöttük.  Délelőtt úgy tűnt, hogy az időjárás egész nap kedvezni fog nekünk, de nem volt ilyen szerencsénk, ugyanis nem sokkal az állatkertbe érkezésünk után rettenetes jégesőben volt részünk, de legalább volt időnk részletesen megnézni a melegházat, a legtágasabb helyet, ahova nem esett be az eső. J De azért az állatkert legnevezetesebb lakóit, a pandákat és a pingvineket is sikerült megfigyelnünk. Az eső a visszafelé vezető utunkon is végigkísért minket, így a szállásra érkezésünk után a hajszárítóval való cipőszárítás volt a közös program, de azért este még egy kis Práter (ez Bécs nevezetes vidámparkja) is belefért a programba. J

          Harmadik napunkat a bécsi Madame Toussauds Panoptikumban kezdtük. Ebben a múzeumban volt alkalmunk megnézni a híres emberekről mintázott eléthű viaszbábukat. Később a Stephansdom Katedrális felé vettük az irányt, utolsó megállónk pedig ismét a Práter volt, ám ezúttal annyi időt kaptunk, hogyha akartunk volna, mindenre fel tudtunk volna ülni- és hát mindenki kipróbált legalább egy hullámvasútat vagy egy óriás körhintát. Este a közös vacsora után szabad program volt a szálláson.

A negyedik nap, egy parndorfi kitérő után már Fonyódon telt, ahol egy délutáni strandolással indítottunk. A kirándulásnak ezen részét az osztály többnyire a Balaton partján töltötte, vagy a város főterén, ahol különböző koncerteken vehettünk részt. Utolsó nap, ha már strandolással kezdtünk, azzal is zártunk, majd közös ebéd után hazaindultunk. Már sötét volt, amikor szombat este hazaérkeztünk Váradra.

Az egész kirándulás nagyon jól telt, mindenki jól érezte magát, és úgy gondolom, hogy ez egy remek alkalom volt arra, hogy még jobban összekovácsolja az év közben összeszokott kis csapatunkat. Remélem, hogy a hátralévő középiskolai három év során még sok ilyen kirándulásban lesz részünk. J

                                Dézsi Kinga,

                            tanuló, 9.F osztály
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad