Díjazás A magyar kultúra napján

2021. január 22.

Idén együtt ünnepelték kicsik és nagyok ezt a jeles napot este a nagyváradi Szigligeti Színházban. Ott voltak mindazok, akik tettek azért, hogy öregbítsék városunk, megyénk hírnevét, magyar mivoltunkat. A Himnusz meghallgatása és a köszöntő beszédek után következett a díjak átadása.

Átadták a Magyar Kultúra-díjakat, a Magyar Kultúráért Életműdíjat, a Himnusz- klub díjait és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének díjait. Iskolánkból négy tanulót is díjaztak. Mákvirág-díjban részesült, azaz a megye legjobb kilencedikes diákja címet tudhatja magáénak Bodnár Mónika-Brigitta, a legjobb tizedikes diák címet Kun Édua-Boróka, Divin Judit pedig megyénk legjobb tizenegyedikes diákja címet nyerte el. Bolyai Farkas-díjban részesült Árva Norbert-Ákos, aki az ország legjobb tizenegyedikes matematikusa címet érdemelte ki, illetve felkészítő tanára, Báthori Éva is elismerésben részesült.

Az este zárásaként a résztvevők megtekinthették a Nagyvárad Táncegyüttes előadásában A János vitézt.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad