Országos Magyar Matematika Olimpia

2022. május 02.

Április 20-23. között egy várva várt eseményre került sor. A járvány és a megszorítások miatti egy év szünet után újra sor került az Erdélyi Magyar Matematikaversenyre, az Országos Magyar Matematika Olimpiára. Ebben az évben rendezték meg a XXXI. EMMV-t, azaz a IV. OMMO-t, amire Kolozsváron került sor. Iskolánk 10 ügyes diákja is elindult a Bihar megyei csapattal a versenyre április 20-a reggelén.

Elsősorban, természetesen, a verseny miatt volt érdemes elmenni, amely az 5-8. osztályosoknak egy fordulóból, a 9-12.-eseknek pedig két fordulóból állt. Ám nem csak olyan fajta izgalmak várták a diákokat Kolozsváron, mint például: látogatás a zöldellő botanikus kertbe, a város történelmének és látványosságainak felfedezése, a kisebbeknek kirándulás Tordára, közös filmnézés és társasozás az utolsó estén, valamint rengeteg ismerkedési lehetőség.

Diákjaink természetesen sok-sok szép emlékkel gazdagodtak, de nem csak azokkal. Az április 23-ai, szombat reggeli díjkiosztón kiderült, hogy a befektetett munkának megvan a gyümölcse, és több díjban is részesültek a diákok: Kiss Beáta Tünde, VI. osztály - EMMV Dicséret, Bodnár Mónika Brigitta, XI. osztály - EMMV III. díj és OMMO Dicséret, Kun Édua-Boróka, XII. osztály - EMMV Dicséret, Hosu Gábor EMMV II. díj és OMMO Dicséret. Felkészítő tanáraik: Nagy Enikő Ilona, Báthori Éva, Bődi János és Kányádi Zoltán.

Gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk a nemzetközi fordulóban!

Báthori Éva




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad