Múlt és jelen: 250 éve iskola - Iskolatörténeti vetélkedő az Adyban

2022. május 11.

Az iskola diákjai a kerek évfordulót iskolatörténeti vetélkedővel ünnepelték. A verseny szervezői Apáti Timea és Ardelean Klementina történelemtanárok voltak.

A több szakaszos verseny első fordulója a bejelentkezést és az első selejtezőt is jelentette. A kért feladatokat 14 osztály küldte be. A második fordulót, egy online feladatlap kitöltését, 13 osztály teljesítette sikeresen. A két forduló eredményei alapján a döntőbe 3 általános iskolai osztály, a 7.A, 7.B és 5.A, valamint 5 középiskolás osztály, a 9.D, 10.A, 10.C, 10.E és 11.E jutott tovább.

A három fős csapatok 2022.05.11-én, szerdán, az iskola dísztermében mérhették össze tudásukat. . A tudásukon kívül azonban szükségük volt a kreativitásukra és leleményességükre is. Válaszoltak kvíz feladatokra, képeket ismertek fel, villámkérdésekre válaszoltak, megoldottak betűrácsot és egy rejtvényt is.

A döntőn az iskolaújság főszerkesztői, Bodnár Mónika és Horváth Dalma zsűriztek.

Első helyezést értek el a 7.A és a 10.E osztály, második helyezést az 5.A és a10.A osztály, harmadik helyezést pedig a 7.B és a 10.C érdemelt ki, dicséretben részesültek a 9.D és a 11.E osztályok csapatai. A díjazottak könyveket, határidőnaplót és csokoládét kaptak.

Gratulálunk a győzteseknek és minden részt vevő diáknak!

Apáti Tímea

 

 

 




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad