Együtt idézték meg Petőfit a debreceni és nagyváradi versmondók

2022. május 28.

2022. május 21-én került sor a „Petőfi 200” emlékév alkalmából Nagyváradon és Debrecenben meghirdetett szavalóverseny döntőjére, a debreceni Partium Házban. A versenyen négy adys diák vett részt: Gui Vivien (X. A), Szabó Ákos (X.C), Kecse Ákos (XI.C), Szellő Nikoletta (X.D). A döntő Ozsváth Sándor Ami a tankönyvekből kimaradt Petőfiről című előadásával kezdődött, majd a 21 versmondó Vranyecz Artúr színművész és Simon Judit színkritikus előtt újra bizonyította tehetségét. A zsűri döntése alapján Szellő Nikoletta I., Szabó Ákos III. helyezésben részesült. A versenyzők az oklevelek és értékes könyvnyeremények mellett egy ingyenes táborozásra feljogosító jegyet is átvehettek. 

Nagy örömmel vettem részt a szavalóversenyen. A verseny alatt végig nyugodt, kellemes hangulat uralkodott, és a várttal ellentétben minden sokkal lazábban és egyszerűbben zajlott. Mind a hangulat, mind a verseny menete könnyebbé és kényelmesebbé tette a szavalást. Mindenki nagyon kedves és barátságos volt. A versenytársaimmal sikerült nagyon hamar összebarátkoznunk, ami megkönnyíti a jövőbeli táborozásunkat.

Szellő Nikoletta, X.D

 

A dehir tudósítása az ünnepi alkalomról, valamint a képek forrása itt tekinthető meg.

 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad