Dobogós helyen végeztek a KAV országos szakaszán diákjaink

2022. május 14.

A Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő országos szakaszán képviselhette iskolánkat és a megyét a 7.B osztályos diákokból verbuválódott csapat: Baricz Maya-Helén, Babrik Viktória és Kurucz Panna.

A nyelvművelő versenyre Déván került sor május 13-15. között. A helyszínt és a kedves, figyelmes szervezést a Téglás Gábor Elméleti Líceum pedagógusai biztostították.

A nehéz versenyt követően színes programmal kedveskedtek a versenyző csapatoknak és kísérő tanáraiknak. Felsétálutnk Déva várához, kipróbálhattuk a helyi aquaparkot, este táncházban lehetett tovább barátkozni a csapatoknak. A vasárnapi díjkiosztón a dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban lakó középiskolás diákok kedveskedtek lélegzetelállító műsorral. 

A hosszas és kemény felkészülést megillető jutalom nem is maradt el: III. helyezett lett a különleges, középkori ráolvasás-szöveget megidéző nevű csapat. Gratulálunk!

 

A versenyről részletesebben ide kattintva lehet olvasni.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad