III. MIÉRT Erdélyi Perpatvar vitaverseny

2023. január 17.

Az Ellentmondás csapattal, melynek tagjai Kapalai Sára IX. E, Rázmán Orsolya IX. E és Oprea Kinga XI. E, kijutottunk a III. MIÉRT Erdélyi Perpatvar országos döntőjére, amit 2022. december 17-én tartottak Székelyudvarhelyen.

A Nagyváradon megrendezett elődöntőben megtanultuk a Karl Popper- vitaformátum alapjait és legnagyobb meglepetésünkre az első helyen végeztünk a megyében.

Tételmondataink kidolgozásában kaptunk segítséget felkészítőnktől, Jakab Gábortól, diáktársainktól, és vitakörön gyakoroltunk Domján Katalin tanárnővel, aki el is kísért minket a döntőre.

A versenyen sok érdekes vitát hallhattunk Erdély különböző városaiból érkezett csapatok között, tapasztalatokkal gazdagodtunk, és sokat fejlődtünk egyénileg és csapatként egyaránt. Bár nem sikerült helyezést elérnünk, emelt fővel távoztunk, ugyanis rengeteg élményben volt részünk, beleszámítva a városban tett sétát, a közös programokat a többi csapattal és az utazást.

Oprea Kinga, 11. E

 

 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad