Kutató diákjaink sikere a TUDEK 2023 Erdélyi Regionális Konferenciáján

2023. március 06.

Március 3–5. között került sor a XXIII. TUDEK-re (Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája) a szamosújvári Kemény Zsigmond Elméleti Líceum szervezésében.

A rendezvényen 62 diák vett részt 14 erdélyi középiskolából, összesen 41 tudományos dolgozatot mutatva be.

Iskolánk diákjai két tudományterületen neveztek be a versenyre a következő dolgozatokkal: Tóth Szabolcs és Diószegi Zoltán (11.D): A nagyváradi zsidóüldözés  valamint Ambrus Orsolya és Diószegi Zoltán (11.D): A Pelurotus ostreatus gomba cellulóz-acetát lebontó képességének vizsgálata. Vezető tanáraik Kozma Éva és Puskás Ágnes voltak.

Mindkét dolgozat megírását hónapokig tartó adatgyűjtés, kutatás, szorgalom és kitartó munka előzte meg. A népes és színvonalas mezőnyben iskolánk diákjai dicséretesen helytálltak és számot adtak kutatási eredményeikről.

Az egyetemi tanárokból álló zsűri értékelése alapjánaz  Ambrus Orsolya – Diószegi Zoltán szerzőpáros II. helyezést hozhatott el, és így továbbjutottak a Gödöllőn március 31. – április 1. között megrendezésre kerülő Kárpát-medencei döntőbe.

Ezúton is gratulálunk minden részt vevő diákunknak és felkészítő tanáraiknak!




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad