Tehetséges diákjaink újabb sikere -TUDOK 2023

2023. április 03.

Ambrus Orsolya és Diószegi Zoltán 11.D osztályos tanulók Pleurotus ostreatus cellulóz-acetát lebontó képességének vizsgálata című dolgozatukat először március elején mutatták be a Szamosújváron megrendezett Tudományos Diákkörök Erdélyi Regionális Konferencián, ahonnan a Kutatási terv szekció második díjával tértek haza és ezáltal továbbjutottak a TUDOK XXIII. Kárpát-medencei Konferenciájára.

Az elmúlt hétvégén a gödöllői Premontrei Iskolaközpontban rendezték meg a verseny döntőjét, ahol magyarországi, felvidéki, vajdasági és erdélyi diákok 73 tudományos dolgozatot mutattak be. Az adys diákokat vezető tanáruk Puskás Ágnes kísérte el.

A színvonalas prezentációkat szakmai zsűri értékelte, figyelmebe véve a kutatás eredetiségét, a munka minőségét, a logikai kapcsolatokat, a szakmai háttérismeretet, az előadásmódot és a vitában való helytállást.

A díjátadón iskolánk szerzőpárosa a Kutatási terv szekció első díját vehette át a KutDiák képviselőitől és az esemény védnökétől Novák Katalin köztársasági elnöktől. 

Büszkék vagyunk kutató diákjaink nagyszerű eredményére, tehetségükre, kreativitásukra, újszerű és korszerű ötleteikre, melyeket remekül kamatoztattak a jelenleg nem működő biológia laboratórium nélkül is, otthonukban kialakított térben végezve a pontosan megtervezett és dokumentált kísérleteket.

Hálásan köszönjük dr. Popper Enikő fogorvosnak, hogy teret biztosított a diákoknak és lehetővé tette a táptalajok sterilizálását.

 

Puskás Ágnes




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad