Tóth Árpád szavalóverseny

2018. március 23.

Mint minden évben, az idén is a debreceni Tóth Árpád Gimnázium – a névadó költő születésnapja alkalmából – szavalóversenyt hirdetett, amelyen a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum is képviseltette magát.

A Tóth Árpád születésének 132. évfordulójára szervezett szavalóverseny első momentumaként a résztvevők megkoszorúzták a költő szobrát. Ezután a versmondó diákok az iskola Könyvtárának – Tóth Eszter nevét viselő – olvasótermében, korosztályonként adták elő a szabadon választott és a kötelező verseket.

A zsűri nevében Vranyecz Artúr színművész méltatta a diákok produkcióit. Kiemelte, hogy az írott szöveget nem könnyű életre kelteni, de ha az sikerül, az egy igazi csoda, amiből az elhangzott szavalatok alatt nem volt hiány.

A 11-12.osztályosok kategóriájában Pop Emese, a 12.A osztály tanulója (osztályfőnök Sárközi Csilla) III. helyezést ért el.

A rendezvény főszervezője,Gyermánné Huga Ibolya örömének adott hangot, hogy az idén is sikerült a szavalóversenyt megszervezni, valamint, hogy a debreceni iskolák mellett a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum is képviseltette magát.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad