Megnyitottuk az Ady-évet

2019. január 21.

Az ADY 100 rendezvénysorozat első eseményére került sor január 21-én, a könyvtár olvasótermében. Az Ady Endre halálának századik évfordulójára emlékező rendezvények nyitóeseménye  A magyar kultúra hetének programsorozatába is illeszkedett.  Vad Márta igazgató asszony megnyitó beszédében ismertette azokat a további eseményeket, melyekkel a 2019-es év folyamán iskolánk névadójára emlékezünk, és arra kérte a diákokat, hogy vegyenek részt minél több programon, sőt, ők maguk is javasolhatnak még továbbiakat. 

 A kettős eseményt (a magyar kultúra napja, ADY 100 megnyitója) Ady-versek felolvasásával, közös elmondásával ünnepeltük az idén. Minden korosztály képviseltette magát az eseményen, hiszen a többségében 9-11. osztályos diákok mellett ötödikes és hetedikes diákok is vállalkoztak arra, hogy  kedvenc Ady-versüket megosszák a hallgatósággal. Sok ismert és kevésbé ismert Ady-vers is elhangzott, és volt olyan is  -az Adja az Isten -  melyet többféle olvasatban is hallhattunk. A  versek egyéni felolvasását A tűz csiholója című vers közös felolvasása zárta. 

/www.biharinaplo.ro/helyi/2019/01/21/ady-100-verseiben-el-tovabb-a-kolto.biharinaplo




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad