Tantárgyversenyek országos díjazottjainak elismerése

2017. október 27.

A Polgármesteri Hivatal oklevéllel és pénzjutalommal értékelte azoknak a diákoknak és tanároknak a munkáját, akik az elmúlt tanévben  a tantárgyversenyek országos döntőjén helyezést értek el. Hét adys diák és öt tanár részesült ebben az elismerésben a magyar nyelv- és irodalom, az informatika és a fizika olimpián elért kiemelkedő teljesítményéért: Fándly Gergő (11. o., informatika I. hely), Schmidt Anita (tavaly érettségizett, magyar 2. hely), Kurucz Csenge (10.o., magyar 3. hely), Miheler Dóra (12.o., magyar dicséret), Farkas Réka (tavaly érettségizett, magyar dicséret), Rázmán Botond (7.o., magyar dicséret), Salánki Miklós (11.o., fizika dicséret). Felkészítő tanáraik Bogdán Károly, Hibácskó Gizella, Kirkósa Enikő, Kozma Éva és Sarkadi Viktória voltak. Figyelemre méltó, hogy a 120 díjazott diák és tanár közül 12, vagyis az összes résztvevő tíz százaléka az Ady Endre Líceum "színeiben" volt jelen.

http://www.erdon.ro/diakokat-dijaztak-a-nagyvaradi-tanacsulesen/3661286

http://www.oradea.ro/stiri-oradea/primaria-oradea-a-premiat-65-de-olimpici-cu-rezultate-deosebite-la-olimpiadele-na-539-ionale

 

 
"Vannak olyasok, akik leírják, amit akarnak mondani, de a’ csak száraz, sótlan és ízetlen; némelyek pediglen legkisebb dolgot is úgy fel tudják ékesíteni, olyan ízt adnak annak, hogy tetszik."


Az el nem dalolt csodaszép daloknak,
A sohsem csókolt csókos asszonyoknak,
A csak álomban élő büszke tettnek,
A szép Holnapnak, meg nem érkezettnek
Vagyok királya, vagyok büszke hőse.

(Midász király sarja)

ADY 100

A nap verse: Az Értől az Oceánig,

előadja Demeter Réka X. D

 


Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...mindannyian átváltozunk szürke, hétköznapi nyárspolgárokká.

De átváltozunk-e?"

Ady Endre

Órarend


Szárnypróbálgatások

 

 

 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad