XI. A - 2019 / 2020

Filológia – intenzív angol
Osztályfőnök: Domján Mária Katalin
01. Barta I. Bettina
02. Dimény L. Andor
03. Gazsi S. Edina-Csilla
04. Harn M.A. Vivien-Vanessa
05. Harsányi M. Edina-Anita
06. Hollo M. Blanka
07. Izsó I. Evódia
08. Kéri Z. Anamária-Eva
09. Klein J. Éva
10. Komlosi A.R. Róbert-Márk
11. Kovacs R. Kristof-Roland
12. Krizsan I. Ketlyn-Alexandra
13. Márton E. Ágnes-Emma
14. Mathe I. David-Felix
15. Medgyesi R.C. Alexandra
16. Moghiª M. Bianca-Andreea
17. Nagy C. Kira-Csenge
18. Nagy J.B. Kincsõ
19. Papp L.L. Zsanett-Zsuzsika
20. Pekkér L. Mark-Patrik
21. Pop G.E. Máté-Gábor
22. Sandor P.P. Petra-Andrea
23. Szabó Á. Benjámin-Richárd-Árpád
24. Tuef Z. Zsuzsanna
25. Varga A.F. Szilvia
26. Vas I.A. Anikó
27. Zatykó L.A. Noémi
28. Zsóri A. Réka


2020. január 22.

„Méhecske” védett műhely

„Méhecske” védett műhely Az Iskola másképp program keretén belül az Ady Endre Líceum diákjai önkéntes tevékenységeken is részt vettek. Ilyen alkalom volt a Diakónia Alapítvány keretein belül működő „Méhecske” védett varróműhelyben való látogatás is a mai napon. A XI.A osztály néhány szorgalmas, lelkes önkéntes diákja nyújtott segítséget a műhely munkatársainak a raktár takarításában, illetve az ott található anyagok rendszerezésében. Tevékenységükkel és lelkesedésükkel megkönnyítették és előmozdították a műhelyben dolgozók munkáját. Köszönet érte!

2020. január 20.

A szerelem ösvénye

A szerelem ösvénye A XI.C osztály diákjai néhány XI.A-s diákkal együtt egy nagyon érdekes, mozgalmas és fiatalos stílusban előadott interaktív csoportmunkán vettek részt. "A szerelemösvény" nevet viselő foglalkozást a nagyváradi Szent Angéla Otthon igazgatója és két munkatársa tartotta. A középpontban a szerelem, az ismerkedés, a hűség kérdésköre állt, melyet szemléletesen közelítettek meg, különböző kedves játékokkal, kérdésekkel. A gyermekekben pozitív üzenetet és nyomot hagyott az alkalom, aminek remélhetőleg lesz még folytatása számukra.

2019. április 27.

A 10.A a dunaföldvári diákokkal és tanárokkal Nagyváradon és környékén

A 10.A a dunaföldvári diákokkal és tanárokkal  Nagyváradon és környékén A dunaföldvári diákokkal első közös élményünk a Bányavakság cìmű színdarab megtekintése volt. Később városnézésre indultunk, megnéztünk néhányat Nagyvárad nevezetes épületei közül, végül körbevezettük őket iskolánkban.

2019. március 10.

A X. A osztály Dunaföldváron és környékén

A X. A osztály Dunaföldváron és környékén

Kirándulásunk első napján  elfoglaltuk a szállásunkat Dunaföldváron, ez után ebédeltünk és megnéztük a vármúzeumot és a tájházat, majd meglátogattuk az ottani gimnáziumot, a Magyar László Gimnáziumot és meghallgattuk a város történetét. Este volt táncpróba, ahol a moldvai táncokat gyakoroltuk, amelyeket később együtt adtunk elő.2019. február 25.

Betekintés egy másik világba

Betekintés egy másik világba

Adys diákok is ellátogattak a Budapestről Váradra elhozott Láthatatlan kiállításra. A középiskolai diákoknak lehetőségük adódott bepillantani a látássérültek hétköznapjaiba, és megismerni azt, hogyan lehet eligazodni a szem kiiktatásával, a maradék négy érzékszerv segítségével a világban.2018. november 01.

10. A - Iskola másként - Csütörtök

10. A - Iskola másként - Csütörtök A mai beszámolót Klein Éva írta: A mai nap nagyon kellemesen telt. Nagyon sok érdekességgel es kultúrával ismerkedhettünk meg, ami számunkra hasznos volt. Néhány osztály igazán ötletesen mutatta be a kapott EU-s országot."

2018. október 31.

10. A - Iskola másként - Szerda

10. A - Iskola másként - Szerda

Reggel 8 órakor elkezdtük díszíteni az osztálytermet Németországot reprezentáló dekorációval. Felosztottuk az osztály tagjai között a prezentációban betöltendő szerepeket, amelyet másnap, 2018. október 31-én adtunk elő. Ezt követően az  osztályunkban lévő összes  padot levittük az iskola pincéjébe, kicserélve  a kétszemélyeseket  egyszemélyesekre. Majd zárásként átbeszéltük a másnapi bemutatót.2018. október 29.

A 10.A hétfői kirándulása Sonkolyosra

A 10.A hétfői kirándulása Sonkolyosra Az osztályunkkal ma, hétfőn reggel indultunk el Sonkolyosra. Vonattal érkeztünk, s leszállás után egyből lepakoltuk a csomagjainkat a szálláshelyen, majd elmentünk túrázni. Egy kis gyaloglás után meg is érkeztünk a Nagy-Magyar barlanghoz, ahol denevérfajtákat láttunk, érdekes dolgokat tudtunk meg a helyről és megkóstolhattuk a barlangi forrás vizét. Barlanglátogatás után az osztály csapatépítő játékokat játszott, és őszintén beszélgettünk érzéseinkről, problémáinkról. Visszamentünk a szálláshoz, megebédeltünk és elindultunk az osztályfőnöknővel túrázni. Miután újra visszatértünk a panzióba, beszélgettünk és izgalmas játékokat játszottunk. Így összességében nagyon jó nap volt, rég éreztem magam ennyire felszabadultnak az osztályommal. Kicsit mindenki önmaga lehetett, s kibontakozhattunk a magunk sokszínűségében.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad