XI. A - 2019 / 2020

Filológia – intenzív angol
Osztályfőnök: Domján Mária Katalin
01. Barta I. Bettina
02. Dimény L. Andor
03. Gazsi S. Edina-Csilla
04. Harn M.A. Vivien-Vanessa
05. Harsányi M. Edina-Anita
06. Hollo M. Blanka
07. Izsó I. Evódia
08. Kéri Z. Anamária-Eva
09. Klein J. Éva
10. Komlosi A.R. Róbert-Márk
11. Kovacs R. Kristof-Roland
12. Krizsan I. Ketlyn-Alexandra
13. Márton E. Ágnes-Emma
14. Mathe I. David-Felix
15. Medgyesi R.C. Alexandra
16. Moghiª M. Bianca-Andreea
17. Nagy C. Kira-Csenge
18. Nagy J.B. Kincsõ
19. Papp L.L. Zsanett-Zsuzsika
20. Pekkér L. Mark-Patrik
21. Pop G.E. Máté-Gábor
22. Sandor P.P. Petra-Andrea
23. Szabó Á. Benjámin-Richárd-Árpád
24. Tuef Z. Zsuzsanna
25. Varga A.F. Szilvia
26. Vas I.A. Anikó
27. Zatykó L.A. Noémi
28. Zsóri A. Réka


2019. április 27.

A 10.A a dunaföldvári diákokkal és tanárokkal Nagyváradon és környékén

A 10.A a dunaföldvári diákokkal és tanárokkal  Nagyváradon és környékén A dunaföldvári diákokkal első közös élményünk a Bányavakság cìmű színdarab megtekintése volt. Később városnézésre indultunk, megnéztünk néhányat Nagyvárad nevezetes épületei közül, végül körbevezettük őket iskolánkban.

2019. március 10.

A X. A osztály Dunaföldváron és környékén

A X. A osztály Dunaföldváron és környékén

Kirándulásunk első napján  elfoglaltuk a szállásunkat Dunaföldváron, ez után ebédeltünk és megnéztük a vármúzeumot és a tájházat, majd meglátogattuk az ottani gimnáziumot, a Magyar László Gimnáziumot és meghallgattuk a város történetét. Este volt táncpróba, ahol a moldvai táncokat gyakoroltuk, amelyeket később együtt adtunk elő.2019. február 25.

Betekintés egy másik világba

Betekintés egy másik világba

Adys diákok is ellátogattak a Budapestről Váradra elhozott Láthatatlan kiállításra. A középiskolai diákoknak lehetőségük adódott bepillantani a látássérültek hétköznapjaiba, és megismerni azt, hogyan lehet eligazodni a szem kiiktatásával, a maradék négy érzékszerv segítségével a világban.2018. november 01.

10. A - Iskola másként - Csütörtök

10. A - Iskola másként - Csütörtök A mai beszámolót Klein Éva írta: A mai nap nagyon kellemesen telt. Nagyon sok érdekességgel es kultúrával ismerkedhettünk meg, ami számunkra hasznos volt. Néhány osztály igazán ötletesen mutatta be a kapott EU-s országot."

2018. október 31.

10. A - Iskola másként - Szerda

10. A - Iskola másként - Szerda

Reggel 8 órakor elkezdtük díszíteni az osztálytermet Németországot reprezentáló dekorációval. Felosztottuk az osztály tagjai között a prezentációban betöltendő szerepeket, amelyet másnap, 2018. október 31-én adtunk elő. Ezt követően az  osztályunkban lévő összes  padot levittük az iskola pincéjébe, kicserélve  a kétszemélyeseket  egyszemélyesekre. Majd zárásként átbeszéltük a másnapi bemutatót.2018. október 29.

A 10.A hétfői kirándulása Sonkolyosra

A 10.A hétfői kirándulása Sonkolyosra Az osztályunkkal ma, hétfőn reggel indultunk el Sonkolyosra. Vonattal érkeztünk, s leszállás után egyből lepakoltuk a csomagjainkat a szálláshelyen, majd elmentünk túrázni. Egy kis gyaloglás után meg is érkeztünk a Nagy-Magyar barlanghoz, ahol denevérfajtákat láttunk, érdekes dolgokat tudtunk meg a helyről és megkóstolhattuk a barlangi forrás vizét. Barlanglátogatás után az osztály csapatépítő játékokat játszott, és őszintén beszélgettünk érzéseinkről, problémáinkról. Visszamentünk a szálláshoz, megebédeltünk és elindultunk az osztályfőnöknővel túrázni. Miután újra visszatértünk a panzióba, beszélgettünk és izgalmas játékokat játszottunk. Így összességében nagyon jó nap volt, rég éreztem magam ennyire felszabadultnak az osztályommal. Kicsit mindenki önmaga lehetett, s kibontakozhattunk a magunk sokszínűségében.


© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad