Uniós napok a 10.D-ben

2018. november 02.

A "másképp-hét" szerdai, csütörtöki és pénteki napja az országbemutató előkészítéséről, bemutatásáról, illetve a többi osztály bemutatóiból összegyűjtött információk összegzéséről, rendszerezéséről, és az ezek alapján összeállítandó kompozíció létrehozásáról szólt. Görögország bemutatását interaktív múzeumi tárlat formájában valósította meg az osztály: labirintus, a görög mítoszok ismert alakjait megjelenítő szobrok, híres emberekről szóló adatokat kiforgató kerék, gasztro-sarok voltak a tárlat elemei. Az olimpiai láng, az ötkarika, a görög oszlopok, a kék-fehér leplek, szalagok, a színes képeslapok, a görög zene mind a különleges hangulat megteremtéséhez járultak hozzá.  A többi osztálytól összegyűjtött adatok, érdekességek alapján az osztály megírta a Rímbe szedett Unió című, kétsorosokból álló versét, melyben benne volt az, ahogy ők, a diákok látják az Európai Uniót.

A diákok közül jó néhányan nagyon sokat és nagyon lelkesen dolgoztak azon, hogy az  Iskola másképp-hétnek ezt a témáját minél ötletesebben, eredetibben és a lehető legalaposabban dolgozzák ki.

Az Unióról szóló rímes sorok itt olvashatók: Vers az uniorol.docx




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad