IX. C - 2018 / 2019

Matematika-informatika – intenzív informatika
Osztályfőnök: Kányádi Zoltán
01. Antal Á.M. Árpád-Adam
02. Balazs M.L. Levente-Botond
03. Balazs-Balazs B. Tamás
04. Balázs-Balázs Zs. Zsolt
05. Balogh T.S. Levente
06. Blaga K. Oliver
07. Bodis-Kosoczki A.F. Gergő-Keve
08. Boruzs I.L. István-László
09. Dénes I.L. Péter-István
10. Gheczi C. Ádám-Mark
11. Hosu G. Gábor
12. Kelemen G. Csongor
13. Lakatos B. András-Tibor
14. Lengyel Cs.A. Vivien-Henriett
15. Madas A.T. Sándor-Krisztián
16. Méhes Z. E. Nándor
17. Molnar Cs.L. Szabolcs-András
18. Roman A.I. Adrian-Nicolae
19. Seres A. Sándor
20. Somogyi I. Emese-Csilla
21. Szabo A.A. Zsombor
22. Szabó E.L. Adrienn-Barbara
23. Ţîrle A. Victor
24. Torda G. Géza-Zsombor
25. Uhelszki Z.Zs. Norbert-Patrik
26. Veres E. Jemina-Hargita


2018. december 06.

Szülők az iskolapadban

Szülők az iskolapadban

2018. december hatodikán a többi kezdő osztály szüleivel együtt a 9.C osztály szülői közössége is nagy számban jelent meg az Ady Endre Liceumban meghírdetett „Nyílt napon”.

A szülők bejárták az iskolát, megtekintették a könyvtárat és a laboratóriumokat, ahol a könyvtárosnő és az osztályt tanító szaktanárok fogadták őket. Mivel az osztály tanulói közül sokan vesznek részt a robotika körön, ezért érdekes volt a szülőknek látni a gyermekük által elsajátított informatikai tudás gyakorlatba ültetését a robotos bemutatón.

A szülők nagyon élvezték, hogy ismét beülhettek az iskolapadba (különösképpen az iskolánk volt diákjai – mivel vannak néhányan) és egy kicsit gyermekük szemével láthatták az iskolát, felevenítve egyúttal saját iskolai élményeiket. Végül a közös tevékenység a szülői értekezlettel zárult.2018. november 22.

Ady-szavalóverseny

Ady-szavalóverseny

2018. november huszonkettedikén a kilencedikes diákok az Ady-szavalóverseny döntőjén vettek részt. A 9.C osztályt öt diák képviselte: Méhes Nándor, Țîrle Viktor, Veress Jémina, Balázs-Balázs Zsolt és Molnár Szabolcs. Mindannyian helytálltak a megmérettetésen. Molnár Szabolcs a jó versválasztásért kapott különdíjat. A díjkiosztó ünnepség után került sor a koszorúzásra.

A 9.C diákjai koszorúzás után osztályfőnökük (Kányádi Zoltán) és magyartanáruk (Tóth Márta) kíséretében megtekintették az Ady Endre Emlékmúzeumot. A múzeumot az idegenvezető segítségével nézték meg. Számos érdekes információ birtokába jutottak, illetve megnézték a költőhöz kapcsolódó tárgyakat, könyveket, kéziratokat. Sokan fényképeket is készítettek, amelyeket felhasználtak a múzeumi látogatásról írt beszámolójukban.2018. november 02.

A 9.C összegzi a begyűjtött információkat az Iskola másként ötödik napján.

A 9.C összegzi a begyűjtött információkat az Iskola másként ötödik napján. Az iskola másként ötödik, egyben utolsó napján a 9.C egyes tanulói befejezték az EU összegző plakátjának összeállítását. Mások az összegyűjtött fotókból  bemutatót kezdtek készíteni PDF formátumban, melynek sajnos nem jutottak a végére időhiány miatt. 11 óra után megtörtént a szavazás és rendrakás az osztályban. Egyesek még maradtak egyet játszani, a többiek hazamentek, hogy kipihenve jöhessenek vissza a gólyabálra. Végkövetkeztetés: Európa sokszínű, de a mienk!

2018. november 01.

A 9.C „osztja az ÉSZT” az Iskola másként negyedik napján

A 9.C „osztja az ÉSZT” az Iskola másként negyedik napján

Az iskola másként negyedik napján a IX.C osztályközösségének egyik része megtartotta az országbemutatót. Mint a címből is kiderült, Észtország volt terítéken.

A többiek adatokat gyűjtöttek a többi EU-s országról. Majd délben az oszi irányításával létrehoztunk egy összefoglaló plakátot az EU-ról.

Elég mozgalmas volt ez a nap!2018. október 31.

A 9.C dolgozik az iskola másképp harmadik napján.

A 9.C dolgozik az iskola másképp harmadik napján. Az Iskola másképp harmadik napján a 9.C osztály tanulói készültek a másnapi országbemutatóra. Adatokat kerestek Észtországról, összeállítottak egy rövid szórólapot a fontos tudnivalókról/érdekességekről, plakátokat ragasztottak, Power Point bemutatót készítettek, hogy az osztály új kivetítőjét is bevethessék/felavathassák a másnapi bemutatón.

2018. október 31.

A 9.C dolgozik az Iskola másképp-hét harmadik napján

A 9.C dolgozik az Iskola másképp-hét harmadik napján Az iskola másképp harmadik napján a 9.C osztály tanulói készültek a másnapi országbemutatóra. Adatokat kerestek Észtországról, összeállítottak egy rövid szórólapot a fontos tudnivalókról, érdekességekről, plakátokat ragasztottak, Power Point-bemutatót készítettek, hogy az osztály új kivetítőjét is bevethessék/felavathassák a holnapi bemutatón. Ezek után még maradt egy kis idő a gólyabálra való osztályprodukció gyakorlására is és a bemutatkozó film hiányzó részleteinek rögzítésére. Nagyon várjuk a gólyabált!

2018. október 30.

Csapatépítésen a 9.C – "másként-kedd"

Csapatépítésen a 9.C – "másként-kedd" A "másként-hét" második napján a 9.C osztály filmet nézett, bowlingozott és biliárdozott, mindezt a Lotus Centerben. Először is megnéztük a Venom című sci-fi - akció - horrorfilmet. Venomról, az élősködőről, aki a megfelelő gazdatestet keresi, valaki azt írta, hogy „nagyon szerethető, humoros karakter, Tom Hardyval jó párost alkot”. A film élvezetes, mivel 3D-s, és vígjáték elemekkel ötvözött. A film után jólesett egy kis játék. Öten a biliárd mellett döntöttek, a többiek pedig bowlingoztak. Az osztály remekül érezte magát, a film is remek volt, a játék is, de főképp a társaság! Soha rosszabb napot!

2018. október 29.

A 9.C csapatépítése és állóképesség-tesztje az Iskola másképp első napján.

A 9.C csapatépítése és állóképesség-tesztje az Iskola másképp első napján.

Az iskola másképp első napján a 9.C osztály  csapatjátékokon vett részt. A játékhoz jó állóképességre, erőnlétre és jó taktikai érzékre volt szükség. Három 30 perces kört játszottunk. Az első körben két négy fős csapat játszott, a másodikban két öt fős, míg a harmadikban ugyancsak két négy fős csapat mérte össze erejét. A játék végére mindenki kellemesen elfáradt és leizzadt. Majd kaptunk egy-egy papírt, melyen a helyezés és az elért pontszám szerepelt.

         

2018. szeptember 21.

Kirándulás a Rozsda-szakadékhoz

Kirándulás a Rozsda-szakadékhoz

Nagyon jó ötlet volt, hogy a mi kis osztályunk, a 9.C a tanév kezdetén elment Aranyosra kirándulni. A legzárkózottabb diákok is barátra találtak. De ami a legfontosabb, hogy a huszonhat diákból, akik egy osztályba kerültünk, egy kis közösséggé váltunk!

Esténként filmeket néztünk közösen. Napközben elmentünk a Rozsda-szakadékhoz, amely bölcs megállapításunk szerint: „Nem is annyira rozsdás!" Sok felvétel készült a magasból, mivel egyikünk drónt is hozott magával. Mindenki nagyon jól szórakozott.

Néhány szülő is velünk volt, finomakat főztek és jót kirándultak velünk együtt. Reméljük, ez csak a kezdet volt, és lesz még folytatása. (Balázs Botond, Balogh Levente 9.C)
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad