XII. C - 2021 / 2022

Matematika-informatika – intenzív informatika
Osztályfőnök: Kányádi Zoltán
01. ANTAL Á.M. ÁRPÁD-ADAM
02. BALAZS-BALAZS B. TAMÁS
03. BALÁZS-BALÁZS Z. ZSOLT
04. BALOGH T.S. LEVENTE
05. BARABÁS L. REBEKA
06. BLAGA K. OLIVER
07. BODIS-KOSOCZKI A.F. GERGŐ-KEVE
08. BORUZS I.L. ISTVÁN-LÁSZLÓ
09. DÉNES I.L. PÉTER-ISTVÁN
10. GHECZI C. ÁDÁM-MARK
11. HOSU G. GÁBOR
12. KELEMEN G. CSONGOR
13. LAKATOS B. ANDRÁS-TIBOR
14. LENGYEL C.A. VIVIEN-HENRIETT
15. MADAS A.T. SÁNDOR-KRISZTIÁN
16. MÉHES Z.E. NÁNDOR
17. MOLNÁR C.L. SZABOLCS-ANDRAS
18. ROMAN A.I. ADRIAN-NICOLAE
19. SERES A. SÁNDOR
20. SOMOGYI I. EMESE-CSILLA
21. SZABO A.A. ZSOMBOR
22. SZABÓ E.L. ADRIENN-BARBARA
23. ŢÎRLE A. VICTOR
24. TORDA G. GÉZA-ZSOMBOR
25. VERES E. JEMINA-HARGITA


2020. január 27.

Iskola másként, ötödik nap, 10. C osztály

Iskola másként, ötödik nap, 10. C osztály Mivel ma 30 éve annak, hogy az Ady Endre Líceum ezzel a névvel, különálló magyar tannyelvű iskolaként folytatthatta tevékenységét, ezért a mai nap folyamán az iskola történetével ismerkedtünk. Először kitöltöttünk egy kérdőívet, melyen sok feladat volt. Ebben az osztály minden tanulója részt vett. Futkostunk összevissza az iskolába, hogy válaszolni tudjunk a kérdésekre. Hárman töltöttük közben a kérdőívet, válaszolva azokra a kérdésekre, amiket tudtunk. Közben az évkönyvekben megpróbáltunk utánanézni azoknak a dolgoknak, amikre nem ismertük a választ, több-kevesebb sikerrel. Hogy mi a köze az Ady Endre Líceumnak Oroszországhoz kérdésre a válasz csak a végén ugrott be, hogy az utcanév, azaz Moszkva-mi ezt írtuk így, magyarosan. Ezután az oszi leadta a kitöltött kérdőívet 10 órakor.

2020. január 22.

Emberkereskedelem

Emberkereskedelem Kányádi Zoltán osztályfőnök és Guler Monica tanárnő irányításával beszélgettünk az emberkereskedelemről. A foglalkozás címe: Minek ne dőljünk be? Közösen kerestünk egy meghatározást az “emberkereskedelem” szóra. Az eLibertate szervezet bemutatója alapján megismerkedtünk az emberkereskedelem ágazataival, módszereivel. Csoportmunkával felvázoltunk lehetséges forgatókönyveket arra, milyen módon válhat valaki az embercsempészek áldozatává. Végül minden csoport bemutatta munkáját.

2020. január 22.

Iskola másként - Az idők végtelenségéig…

Iskola másként - Az idők végtelenségéig… A 10. C osztályközössége szerdán ellátogatott a színházba, ahol Nagy Orsolya ismertetett meg minket a színház építésének történetével, és mutatta meg nekünk a közönség által általában nem látogatható részeket.

2020. január 21.

Iskola másként 2. nap, 10. C - Szerelemösvény-foglalkozás

Iskola másként 2. nap, 10. C - Szerelemösvény-foglalkozás Ezen a Keddi napon Takács Ágnes és Mátrahegyi László, a dévai szent Ferenc alapítvány részéről eljöttek hozzánk. Nagy lelkesedéssel és konkrét példával illusztrálva rávezettek arra, hogy milyen is egy igazi párkapcsolat. Sok részletet tudtunk meg a mai nap folyamán ; például hogy milyen lépcsőfokok vannak amiken át kell jutni ahhoz, hogy igazi, mély kapcsolat alakuljon ki két ember között. A mesékben is a királyfi le kell győzze a sárkányt ahhoz, hogy megszabadíthassa a Királykisasszonyt a fogságából. A fő tanulság az talán, hogy amiért nem kell megküzdeni azt nem értékeljük igazén. Talán ezért is van annyi szétszakadt család napjainkban.

2020. január 20.

Iskola másként, első nap, 10. C osztály

Iskola másként, első nap, 10. C osztály Ez a nap szórakozást és tanulást  egyaránt tartalmazott. Rövid betekintést nyerhettünk Ady múltjába, Nagyvárad azon részeibe, amikhez kötődik az ő neve. Meglátogattuk Ady kedvelt kávéházát, a Kanonok-sort, a Léda-házat és az Ady Emlékmúzeumot. A napot csapatépítéssel zártuk.

2018. december 06.

Szülők az iskolapadban

Szülők az iskolapadban

2018. december hatodikán a többi kezdő osztály szüleivel együtt a 9.C osztály szülői közössége is nagy számban jelent meg az Ady Endre Liceumban meghírdetett „Nyílt napon”.

A szülők bejárták az iskolát, megtekintették a könyvtárat és a laboratóriumokat, ahol a könyvtárosnő és az osztályt tanító szaktanárok fogadták őket. Mivel az osztály tanulói közül sokan vesznek részt a robotika körön, ezért érdekes volt a szülőknek látni a gyermekük által elsajátított informatikai tudás gyakorlatba ültetését a robotos bemutatón.

A szülők nagyon élvezték, hogy ismét beülhettek az iskolapadba (különösképpen az iskolánk volt diákjai – mivel vannak néhányan) és egy kicsit gyermekük szemével láthatták az iskolát, felevenítve egyúttal saját iskolai élményeiket. Végül a közös tevékenység a szülői értekezlettel zárult.2018. november 22.

Ady-szavalóverseny

Ady-szavalóverseny

2018. november huszonkettedikén a kilencedikes diákok az Ady-szavalóverseny döntőjén vettek részt. A 9.C osztályt öt diák képviselte: Méhes Nándor, Țîrle Viktor, Veress Jémina, Balázs-Balázs Zsolt és Molnár Szabolcs. Mindannyian helytálltak a megmérettetésen. Molnár Szabolcs a jó versválasztásért kapott különdíjat. A díjkiosztó ünnepség után került sor a koszorúzásra.

A 9.C diákjai koszorúzás után osztályfőnökük (Kányádi Zoltán) és magyartanáruk (Tóth Márta) kíséretében megtekintették az Ady Endre Emlékmúzeumot. A múzeumot az idegenvezető segítségével nézték meg. Számos érdekes információ birtokába jutottak, illetve megnézték a költőhöz kapcsolódó tárgyakat, könyveket, kéziratokat. Sokan fényképeket is készítettek, amelyeket felhasználtak a múzeumi látogatásról írt beszámolójukban.2018. november 02.

A 9.C összegzi a begyűjtött információkat az Iskola másként ötödik napján.

A 9.C összegzi a begyűjtött információkat az Iskola másként ötödik napján. Az iskola másként ötödik, egyben utolsó napján a 9.C egyes tanulói befejezték az EU összegző plakátjának összeállítását. Mások az összegyűjtött fotókból  bemutatót kezdtek készíteni PDF formátumban, melynek sajnos nem jutottak a végére időhiány miatt. 11 óra után megtörtént a szavazás és rendrakás az osztályban. Egyesek még maradtak egyet játszani, a többiek hazamentek, hogy kipihenve jöhessenek vissza a gólyabálra. Végkövetkeztetés: Európa sokszínű, de a mienk!

2018. november 01.

A 9.C „osztja az ÉSZT” az Iskola másként negyedik napján

A 9.C „osztja az ÉSZT” az Iskola másként negyedik napján

Az iskola másként negyedik napján a IX.C osztályközösségének egyik része megtartotta az országbemutatót. Mint a címből is kiderült, Észtország volt terítéken.

A többiek adatokat gyűjtöttek a többi EU-s országról. Majd délben az oszi irányításával létrehoztunk egy összefoglaló plakátot az EU-ról.

Elég mozgalmas volt ez a nap!2018. október 31.

A 9.C dolgozik az iskola másképp harmadik napján.

A 9.C dolgozik az iskola másképp harmadik napján. Az Iskola másképp harmadik napján a 9.C osztály tanulói készültek a másnapi országbemutatóra. Adatokat kerestek Észtországról, összeállítottak egy rövid szórólapot a fontos tudnivalókról/érdekességekről, plakátokat ragasztottak, Power Point bemutatót készítettek, hogy az osztály új kivetítőjét is bevethessék/felavathassák a másnapi bemutatón.

2018. október 31.

A 9.C dolgozik az Iskola másképp-hét harmadik napján

A 9.C dolgozik az Iskola másképp-hét harmadik napján Az iskola másképp harmadik napján a 9.C osztály tanulói készültek a másnapi országbemutatóra. Adatokat kerestek Észtországról, összeállítottak egy rövid szórólapot a fontos tudnivalókról, érdekességekről, plakátokat ragasztottak, Power Point-bemutatót készítettek, hogy az osztály új kivetítőjét is bevethessék/felavathassák a holnapi bemutatón. Ezek után még maradt egy kis idő a gólyabálra való osztályprodukció gyakorlására is és a bemutatkozó film hiányzó részleteinek rögzítésére. Nagyon várjuk a gólyabált!

2018. október 30.

Csapatépítésen a 9.C – "másként-kedd"

Csapatépítésen a 9.C – "másként-kedd" A "másként-hét" második napján a 9.C osztály filmet nézett, bowlingozott és biliárdozott, mindezt a Lotus Centerben. Először is megnéztük a Venom című sci-fi - akció - horrorfilmet. Venomról, az élősködőről, aki a megfelelő gazdatestet keresi, valaki azt írta, hogy „nagyon szerethető, humoros karakter, Tom Hardyval jó párost alkot”. A film élvezetes, mivel 3D-s, és vígjáték elemekkel ötvözött. A film után jólesett egy kis játék. Öten a biliárd mellett döntöttek, a többiek pedig bowlingoztak. Az osztály remekül érezte magát, a film is remek volt, a játék is, de főképp a társaság! Soha rosszabb napot!

2018. október 29.

A 9.C csapatépítése és állóképesség-tesztje az Iskola másképp első napján.

A 9.C csapatépítése és állóképesség-tesztje az Iskola másképp első napján.

Az iskola másképp első napján a 9.C osztály  csapatjátékokon vett részt. A játékhoz jó állóképességre, erőnlétre és jó taktikai érzékre volt szükség. Három 30 perces kört játszottunk. Az első körben két négy fős csapat játszott, a másodikban két öt fős, míg a harmadikban ugyancsak két négy fős csapat mérte össze erejét. A játék végére mindenki kellemesen elfáradt és leizzadt. Majd kaptunk egy-egy papírt, melyen a helyezés és az elért pontszám szerepelt.

         

2018. szeptember 21.

Kirándulás a Rozsda-szakadékhoz

Kirándulás a Rozsda-szakadékhoz

Nagyon jó ötlet volt, hogy a mi kis osztályunk, a 9.C a tanév kezdetén elment Aranyosra kirándulni. A legzárkózottabb diákok is barátra találtak. De ami a legfontosabb, hogy a huszonhat diákból, akik egy osztályba kerültünk, egy kis közösséggé váltunk!

Esténként filmeket néztünk közösen. Napközben elmentünk a Rozsda-szakadékhoz, amely bölcs megállapításunk szerint: „Nem is annyira rozsdás!" Sok felvétel készült a magasból, mivel egyikünk drónt is hozott magával. Mindenki nagyon jól szórakozott.

Néhány szülő is velünk volt, finomakat főztek és jót kirándultak velünk együtt. Reméljük, ez csak a kezdet volt, és lesz még folytatása. (Balázs Botond, Balogh Levente 9.C)
© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad