Egészségnap az Ady Endre Elméleti Líceumban

2019. február 15.

Ebben a tanévben a IV. Semmelweis Egészségverseny online fordulóiban elért eredményeik alapján a 10.E osztály tanulóiból álló “Polipeptidek” csapat (Bakos Dóra, Bíró Timea, Búzási Vivien, Kapalai Gergő, Perei Ágnes) továbbjutott a verseny döntőjébe, amit Budapesten szerveznek meg. A döntőbe kerülés a megtiszteltetés mellett egy újabb feladat elé állította a csapatot: egészségnapot kellett szervezniünk az iskolában, amely során interaktív feladatokkal, felvilágosító előadásokkal hívták fel diáktársaik figyelmét az egészséges életmódra.

A február 20- án megszervezett egészségnap legfőbb célja a helyes életvitel fontosságának tudatosítása volt. A rendezvény fő témája a cukorbetegség, a kardiovaszkuláris betegségek és az elsősegélynyújtás volt. A megemlített betegségeknek vannak olyan rizikófaktorai, amelyek nem kerülhetőek el (életkor, nem, genetikai háttér), de az egészségtelen életmód is nagyban hozzájárul e betegségek kialakulásához. Az előadás alatt a diákok kvízt töltöttek ki, aminek tétje is volt, ugyanis a kérdésekre helyesen válaszolók között ajándékokat sorsoltak ki.

Az egészségnap érdekes színfoltja volt Berbosz Ingrid rezidens orvos bemutatója, amely során az elsősegélynyújtás alapjaira vonatkozóan számos értékes és gyakorlati szempontból hasznos ismerettel gazdagodhattak a jelenlevők.

Az előadások mellett az egészségnapon résztvevő diákok szűréseken vehettek részt. Kis Erika asszisztensnő segítségével számos diáknak és tanárnak megmérték a vérnyomását és meghatározták a vércukorszintjét.

A díszterem előterében gyümölcsstandot is felállítottak a diákok, ahonnan minden résztvevő választhatott tetszése szerint banánt, mandarint vagy almát.

Köszönjük Posszert Réka 9.F. osztályos tanulónak és édesanyjának, Posszert Timeának önzetlen segítségét, valamint Puskás Ágnes tanárnőnek az egészségnap megszervezésében nyújtott támogatását.

Remélem, hogy minden résztvevőnek ugyanannyi öröme telt a programokban, mint amennyi lelkesedéssel és jókedvvel dolgozott a csapatunk az Egészségnap megszervezésén!

 

Perei Ágnes




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad