„Hiába ott a kincs, hol egészség nincs” – "Mental Health"-hét az Ady Endre Líceumban

2021. október 30.

1992 óta október 10-e a lelki egészség világnapja. Az elmúlt években világszerte ismertté vált ez a nap, amellyel a szakemberek többek között a lelki zavarok megelőzésére, kezelésére és az egymásra figyelés fontosságára hívják fel a figyelmet.

A nagyváradi Ady Endre Líceum diáktanácsa úgy gondolta, hogy idén nekik is foglalkozniuk kell ezzel a kulcsfontosságú témakörrel, hiszen a már hónapok óta tartó világjárvány még sérülékenyebbé tette a gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket egyaránt.

A 2021. október 11–15. között zajló mentálhigiénés projekt a járványhelyzetre való tekintettel az online térben zajlott. Az egészséghét fő szervezői Molnár Dávid-Csongor és Rázmán Attila-Botond voltak, Kozma Kincső pedig az események összehangolásáról gondoskodott. A 11.E osztályos diákok munkájának köszönhetően diáktársaik egész héten át hasznos ismeretekhez juthattak hozzá az ady_dt Instagram oldalán.

A tematikus hét legérdekesebb színfoltjának az a két online előadás bizonyult, melyeket a hét tematikájában járatos szakemberek tartottak a diákok számára. Október 12-én Scheck Zsuzsa klinikai pszichológus beszélt a bántalmazásról, október 14-én pedig Molnár Ágnes pszichoterapeuta az asszertív kommunikációról és az érzelmeink helyes kifejezéséről világosította fel az ifjakat. Mindkét előadás ideje alatt sor került beszélgetésre és a diákok saját tapasztalatainak megosztására is.

A Mental Healthhét eseményeibe kb. 320 fiatal kapcsolódott be, és hasznos tapasztalatokkal, új ismeretekkel gazdagodott, melyeket a szervezők reményei szerint személyre szabottan beépíthetnek majd a mindennapi életvitelükbe.

 

 

 

 




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad