Az Osonó színház volt a vendégünk

2022. április 01.

Először a 9.D és 9.E osztály diákjaival tartott Fazakas Misi és Mucha Oszkár, az Osonó két vezetője műhelymunkát. Bár három órán át tartott a csapatépítő önismereti munka, a diákok egy percig sem unatkoztak. A vezető trénerek őszinte érdeklődéssel fordultak feléjük, aktívan „osontak” a diákok közelébe, kíváncsiak voltak szenvedélyeikre, félelmeikre, életükre. Oldották a bennük levő gátakat, tudatosították bennük, hogy leginkább tapasztalattal kerülnek közel a realitáshoz. Diákjaink a játékokban nagyon leleményesen és kreatívan vettek részt, nagyon sok pozitív megerősítést kaptak. A trénerek elmagyarázták nekik a gyakorlatok hátterét, hasznát. A kilencedikeseknek mindez azért is jött jókor, mert most zajlik a gólyahét, amit a ma esti gólyabál zár le.

Ezt követte a Nem vagyok, csak mások látnak című, József Attila szövegeiből készült előadás, ami már a javarészt tizenegyedikesekből álló hallgatóság számára jelentett nagy élményt. Az előadást követő beszélgetésen mindenki minden kérdésre választ kapott, egyenesen az előadótól, Mucha Oszkártól.

Visszavárjuk őket május 5-én az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című híres előadásukkal.




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad