Nyílt nap zajlott az Ady-líceumban

2022. május 06.

Nagyváradról, illetve Bihar megye több vidéki településéről, sőt Arad megyéből is érkeztek nyolcadikos diákok és tanárok szerdán az Ady Endre Líceumba, hogy részt vegyenek az iskola által meghirdetett nyílt napon. A gyülekező a díszteremben volt, ahol Vad Márta igazgató köszöntötte a jelenlevőket. Elmagyarázta: a céljuk az, hogy az érdeklődők néhány óra erejéig megtapasztalják, milyen adysnak lenni, hogyan zajlanak a hétköznapok az intézmény falai közt, milyen kínálatból lehet válogatni. Ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2022/2023-as tanévben hat kilencedikes osztály indul: egy filológia/intenzív angol specialitással – 28 hely; egy matematika-informatika/intenzív informatika – 28 hely; egy matematika-informatika/intenzív angol – 28 hely; egy természettudományok/intenzív angol – 28 hely; egy „sima” természettudományok – 28 hely, valamint egy olyan osztály, melynek fele tanító és óvónőképző/intenzív angol – 12 hely, másik fele pedig bölcsődepedagógus/intenzív angol – 12 hely, ebbe az osztályba azonban előzetes képességfelmérés után lehet bejutni. Mindegyik líceumi képzést ad, érettségivel, és gyakorlatilag bárhol tovább lehet tanulni.

A rövid nyitóünnepségen fellépett a Sarkadi Viktória tanárnő által felkészített néptánccsoport, egyfajta ráhangolódásként arra a jövő heti rendezvénysorozatra, melyet annak kapcsán szerveznek, hogy idén fennállásának 250. évfordulóját ünnepli a tanintézmény.

Ezután a társaság több helyen is megfordult körforgásos alapon, találkoztak a Zabhegyezőkkel, a Létra színjátszókör és a Diáktanács tagjaival, valamint ellátogattak a nyelv- és a kémialaborba.

Ciucur Losonczi Antonius




Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad