PETŐFISÁNDOR@ARANY.HU

2023. február 06.

A február 6 - február 11. közötti héten a Szigligeti Színház Lilliput Társulata "beköltözött" az iskolába. Az 5-8.osztályosok 1-1 magyarórájára látogattak el, és magukkal hozták a hevesvérű Petőfit, a szerény, szelíd Aranyt és Szendrey Júliát, az apai akarattal is dacoló lázadó leányt. Ezek a 200 évvel ezelőtt élt irodalmi alakok úgy léptek ki a tankönyvek lapjairól, hogy elhittük: ma is élnek, szólnak hozzánk, érzéseik a mi érzéseink is, és ha ma is élnének, valószínűleg megtalálnák magukat a 21. század forgatagában is. 

A nem mindennapi előadásnak a diákok is részeseivé váltak, hiszen - ha elég bátrak voltak - elmondhatták, mi jut eszükbe Petőfiről, mi az, amit mindannyian szeretnek, mire emlékeznek a Toldiból, mit gondolnak a szerelemről, sőt: kezet is rázhattak Petőfivel. 

K.E

 

 



14.perctől a 6.A osztályban készült felvétel

https://mediaklikk.hu/video/ma-delutan-2023-02-10-i-adas-3/



Iskola másként


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad